Hlavní obsah

Sparťan Broš po prohraném derby: Byli jsme lepší než Slavia

Sparta si připsala již třetí porážku v řadě, v pražském derby přesto sehrála se Slavií vyrovnanou partii. Ve třetí části dokázala během necelé minuty vymazat dvoubrankový deficit a poté svého soupeře přehrávala. Přesto nakonec padla. Michal Broš i přes porážku neměl ze hry holešovického celku špatný pocit. Naopak. „Myslím si, že jsme byli lepší. Mělo by nás to psychicky posílit,“ tvrdil po utkání.

Článek

Michale, už to zní jako obehraná písnička, ale Spartě znovu nevyšla úvodní třetina zápasu. Čím to?

Čím to? Vteřinu před koncem jsme dostali blbý gól. Zbytečně jsme se hnali do útoku a Slavia nám z toho ujela. Myslím ale, že jsme hráli dobře a byli lepší. My jsme hráli, oni dávali góly. Pak jsme ale dvěma brankami v třetí třetině ukázali sílu. Nemám tak špatný pocit jako po minulých zápasech. Mělo by nás to psychicky posílit.

Slavia o své výhře rozhodla při přesilovce v prodloužení, kdy jste na trestné lavici seděl právě vy. Když jste jel na lavici hanby, vypadal jste hodně nespokojeně...

Nevím, jak to říct. Samozřejmě se to dalo pískat. Ale stejných nebo dokonce horších zákroků nebylo odpískaných dvacet. Dvě minuty před koncem prodloužení? Byl jsem naštvaný! Kdyby byl takovýhle metr po celý zápas, ani neceknu. Ale když se pískají fauly tehdy, když hráč upadne, a krvavé fauly, když hráč zůstane stát, se nepískají... To je divný.

V první třetině jste inkasovali branku pouhou vteřinu před jejím vypršením. Jak to poté vypadalo v kabině?

Říkali jsme si, že je jedno, jestli jsme dostali gól vteřinu před koncem nebo v desáté minutě. Že pořád před sebou máme čtyřicet minut k obratu.

Ve třetí třetině se vám podařilo vymazat dvougólový deficit za necelou minutu. V té chvíli jste museli být psychicky nahoře, ne?

Samozřejmě. Ta hra se za vyrovnaného stavu otevřela a rozhodnout mohlo kterékoliv mužstvo.

Zápas vypadal celkem poklidně, ve druhé třetině ale přišla hromadná bitka. Jak k ní došlo?

Vypadalo to poklidně, ale je to o emocích. Je to derby. Kluci šli do brány, slávisté ji bránili. Emoce pak trochu bouchly a bylo z toho to, co z toho bylo.

Hrálo se před největší návštěvou sezóny, což bylo znát. Atmosféra byla vynikající..

Atmosféra byla dobrá. Před tolika lidmi se hraje každému dobře.

Reklama

Související témata: