Hlavní obsah

Brankář Chábera vypověděl smlouvu v Českých Budějovicích

Hokejový brankář Jan Chábera, o jehož hráčská práva se přou České Budějovice s Mladou Boleslaví, vypověděl na jihu Čech smlouvu. Hráčův zástupce Jaromír Henyš starší tak učinil proto, že kluby dodatečně změnily podmínky transferu.

Článek

Zástupci obou stran se podle Henyše dohodli na tom, že Středočeši za čtyřiadvacetiletého gólmana Českým Budějovicím zaplatí, podle původní dohody ale měl být uvolněn na roční hostování zadarmo. Chábera s Jihočechy na oplátku uzavřel novou dvouletou smlouvu.

"Po dohodě, kterou udělaly čtyři strany, se oni domluvili na něčem jiném, hráče o tom neinformovali a uvedli ho v omyl. Proto jsme dnes do Budějovic poslali dopis, že smlouvu vypovídáme. Je to jako Mnichov. O nás bez nás," řekl v pondělí Henyš ČTK.

Kdyby prý Jihočeši hned na začátku jednání uvedli, že za Cháberu požadují finanční kompenzaci, podepsal by brankář kontrakt rovnou v Mladé Boleslavi a České Budějovice by za něj dostaly odstupné podle svazových tabulek.

Všechny zainteresované strany se podle Henyše v létě dohodly na tom, že Chábera odejde do kádru extraligového nováčka oficiálně na rok jen proto, aby se do svého mateřského klubu vrátil o dvanáct měsíců později v případě, že současná jednička Roman Turek skončí s aktivní kariérou. Pokud by Turek i nadále pokračoval, mohl by si Chábera hledat angažmá kdekoliv a jihočeský klub by jej za tabulkovou cenu uvolnil.

Českobudějovičtí, kteří po Mladé Boleslavi požadují návrat Chábery a obránce Marka Posmyka proto, že Středočeši nedodrželi splátkový kalendář a za hráče zaplatili pozdě, jsou přesvědčeni, že pravda je na jejich straně. Celým sporem se bude v úterý zabývat smírčí komise Českého svazu ledního hokeje. "Uvidíme, jaké rozhodnutí padne tam a co se bude dít dále. My ale myslíme, že pravdu máme my," řekl generální manažer Českých Budějovic František Joun ČTK.

Reklama

Související témata: