Hlavní obsah

Smírčí komise rozhodla, že Chábera s Posmykem patří Budějovicím

PRAHA

Smírčí komise Českého svazu ledního hokeje uznala nárok českobudějovického klubu HC Mountfield, který žádal o přezkoumání sporu o platnost odstoupení od smlouvy o přestupu Marka Posmyka a hostování Jana Chábery v Mladé Boleslavi. Extraligový nováček neuhradil včas poslední splátku odstupného, a podle úterního rozhodnutí se tak Chábera i Posmyk stávají k 15. lednu hráči HC Mountfield.

Článek

„Náš klub poskytnul veškeré důkazy na podporu svých tvrzení a výpověď hráčské smlouvy Janem Cháberou ze dne 19. ledna považujeme za nedůvodnou a tvrzení jeho agenta Henyše, o uvedení v omyl, za nepravdivé. Náš klub vždy plnil své závazky vůči hráčům i ostatním smluvním partnerům a je připraven tak činit i nadále, stejný postup vyžaduje ale i od ostatních,“ uvedl budějovický generální manažer František Joun.

HC Mountfield musí zároveň na základě výroku, proti němuž není odvolání, vrátit středočeskému klubu odstupné za oba hráče ve výši 1,66 miliónu korun.

„Budějovice doložily, že opakovaně faxem vyzvaly Boleslav k zaplacení a při nedodržení splátkového kalendáře požadovaly k 15. lednu hráče s okamžitou platností zpět. Registrační práva na Cháberu i Posmyka se vrací zpět Budějovicím. Mountfield musí na základě výroku, proti němuž není odvolání, vrátit nejpozději do 26. ledna středočeskému klubu dosavadní finanční plnění ve výši 1,66 miliónů korun,“ sdělil šéf komise a ředitel extraligy Stanislav Šulc.

„Na hráče se těšíme, rád bych je přivítal co nejdříve na tréninku a rozhodně si promluvíme, o tom jak dál. Cháberou pondělní vypovězení smlouvy považuji za nedůvodné, neboť dodatek, že neodchází do Boleslavi zadarmo, ale za odstupné, byl učiněn jako písemná dohoda mezi kluby, která se nemusí dát hráči na vědomí. Tvrzení agenta, že jsme Cháberu uvedli v omyl, není pravdivé,“ řekl budějovický manažer František Joun.

„Extraligový předpis ale stanoví, že o podmínkách hostování musí být hráč informován,“ tvrdil brankářův agent Jaromír Henyš. „Jsme verdiktem hodně překvapeni, v úterý večer zasedne představenstvo klubu, aby dospělo k závěru, jak dál postupovat, “ uvedl boleslavský manažer Cyril Suk, jenž počínání jihočeského klubu označil za krajně nezvyklé s tím, že na úrovni extraligy se respektují určité dohody. Aféru přikládá tomu, že Budějovice soupeří s nováčkem o vyhnutí se baráži. „Okolnosti Cháberova hostování či podobu jeho smlouvy v Budějovicích komise neřešila, posuzovali jsme jen spor klubů o úhradě odstupného,“ doplnil Šulc.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice