Hlavní obsah

Sparťan Pilař: Jsme ve srabu, ani z mé strany to není optimální

Než přišel, Sparta excelovala. Vyhrávala jeden zápas za druhým, navíc se mohla pyšnit nejlepší obranou v extralize. Po příchodu zkušeného obránce Karla Pilaře ovšem prohrála všechna čtyři utkání, navíc v nich inkasovala hrozivých dvacet gólů. Jednatřicetiletý zadák se své zodpovědnosti nezříká. „Beru za to plnou odpovědnost. Vím, že nehraji dobře.“

Článek

Proč se tedy Spartě nedaří?

Sráží nás chyby v obraně. Děláme dětské chyby, které jsou potrestány.

Navíc se vám vůbec nedaří zachytit začátky zápasů. Sice říkáte, že o tom víte, s Karlovými Vary jste ale opět brzy inkasovali...

Mluvíme o tom s trenéry, opravdu na zlepšení pracujeme. Ale prostě nám to momentálně nevychází. Po inkasovaném gólu chceme hrát moc dopředu, čímž děláme ještě větší chyby v obraně. Je to těžké, momentálně jsme ve srabu.

Vy jste byl u prvního inkasovaného gólu, kdy jste nedokázal zachytit rozjetého Melenovského. Vyčítáte si to?

Byl jsem tam... Přetáhl jsem ho po helmě a lekl se, že jsem hrál vysokou holí. Trošku jsem se proto zastavil. Je to můj gól. Řekli jsme si, že nebudeme dostávat góly, navíc já jsem přišel s tím, že budu jedním z nejlepších obránců... I ta moje statistika plus/minus není moc slavná. (před zápasem s Karlovými Vary měl Pilař v této kolonce číslo -3) Věřím tomu, že už jsem natolik zkušený, že se z toho zvednu a Spartě ještě do budoucna pomůžu. Momentálně ale vím o tom, že to není optimální.

Jak se tedy z nepříjemné situace dostat?

Těžko říct. Není to jen tak. Zvednout se ale musíme, všem nám tahle situace vadí. Všichni jsme z toho hotoví. Musíme jít od tréninků. Hlavně starší hráči musí vzít zodpovědnost na sebe.

Jak jste na tom po psychické stránce vy osobně? V ruském Magnitogorsku jste toho moc neodehrál, tady se vám příliš nedaří.

Sezónu v Rusku jsem začal, myslím, velmi dobře. Postupem času mě trenér přestával nasazovat, místo toho jsem hrál centra, levé křídlo... Momentálně budu muset začít od základů. Myslím, že kluci ve Spartě ví, že to z mé strany není optimální, ještě mi ale nic neříkali. Jak už jsem říkal, zodpovědnosti se nezříkám.

Když jste se naposledy vrátil do Sparty, byl z toho nakonec titul. Věříte, že se to povede znovu?

Doufáme. Na Slavii jsme hráli výborně, byla tam vidět síla Sparty. Při tom mém posledním návratu jsme postupovali snad z osmého místa a vyhráli jsme to. Momentálně se nám herně nedaří, věřím ale, že ta síla tu je.

Vraťme se ještě k Magnitogorsku. Ten hraje ve středu finále Ligy mistrů proti Curychu. Budete se koukat?

Určitě. Mám tam hodně kamarádů. Budu fandit.

Jak tipujete, že to dopadne?

Magnitka je momentálně ve výborné formě. Honza Marek s celou první lajnou hrají výborně. (s Markem hrají v první formaci ještě Tomáš Rolinek a Jaroslav Kudrna) Snad to dotáhnou do vítězného konce.

Bude vám líto, že u toho nebudete osobně?

Kdybych byl ještě v Magnitogorsku a nehrál, líto mi to není. Kdybych hrál, líto mi to bude. Je to velká událost a rád bych si zahrál.

Reklama

Související témata: