Hlavní obsah

Gólman Schwarz se po třech letech v zámoří vrací do Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV

Vedení hokejistů Mladé Boleslavi získalo jako náhradu za brankáře Jana Cháberu svého odchovance Marka Schwarze, který tři roky působil v zámořském týmu St. Louis Blues. Schwarz se tak vrací do svého rodného města, kde naposledy hrál první ligu. „Těší mne, že mohu pomoci svému mateřskému klubu,“ uvedl dvaadvacetiletý gólman na středeční tiskové konferenci v Mladé Boleslavi.

Článek

„Jsem rád, že se nám podařilo dohodnout ze St.Louis na uvolnění Marka Schwarze,“ pochvaloval si angažování mladoboleslavského odchovance generální manažer středočeského klubu Cyril Suk, který díky svým kontaktům v zámoří vyjednal s vedením St. Louis podmínky přesunu. „Nebyla to jen má zásluha, prvotní nápad vzešel od pana Plachého, dodal Suk.

Schwarz tak po třech letech strávených v zámoří, kde střídal první tým St. Louis Blues s farmářskými celky Alaska Aces a Peoria Rivermen. „V týmu Blues mi končila nováčkovská smlouva a Boleslav převzala moje práva,“ upřesnil dvaadvacetiletý brankář, jemuž by kontrakt vypršel na jaře.

O gólmana s reprezentačními zkušenostmi z MS dvacítek 2005, kde získal bronz, se ucházel také Liberec. „Bílý Tygři byli první, kteří se ozvali, ale neměli časovou lhůtu,“ upřesnil námluvy se severočeským celkem. „Když se mi ozvala Boleslav, nebylo co řešit a jsem rád, že mohu týmu pomoci,“ těší se Schwarz na návrat na česká a moravská kluziště.

Schwarz hájil v minulosti barvy Třince, Plzeně a Sparty, s níž získal v roce 2006 mistrovský titul. V NHL odehrál za Blues šest zápasů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice