Hlavní obsah

Boleslavské vedení zvažuje po kauze Chábera - Posmyk další právní kroky

MLADÁ BOLESLAV

Kádr extraligového nováčka z Mladé Boleslavi přivedl jako náhradu za brankáře Jana Cháberu, kterého musel vrátit do Českých Budějovic, gólmana Marka Schwarze. Přesto středočeský klub zvažuje, zda podnikne proti rozhodnutí Smírčí komise Českého svazu ledního hokeje další právní kroky. "Rozhodnutí komise bylo v rozporu s právními předpisy," hlásí generalita středočeského klubu.

Článek

"Jak vyplývá z výpisu z obchodního rejstříku, za společnost HC Mountfield jsou oprávněni jednat vždy dva členové představenstva společnosti, ale samotné odstoupení bylo podepsáno pouze panem Františkem Jounem," zní jeden z hlavních argumentů boleslavského vedení k nucenému návratu své brankářské opory do Českých Budějovic.

Proti rozhodnutí Smírčí komise se extraligový nováček nemůže odvolat. "Rozhodnutí respektujeme, zvažujeme však další právní kroky, protože je v rozporu s právními předpisy," řekl předseda klubu Jan Plachý.

"Cena za oba hráče byla rozdělena do tří splátek, první a druhá byla uhrazena," uvedl Plachý. "Pak na základě vzájemné dohody s panem Látalem (bývalý generální manažer Č. Budějovic) bylo dohodnuto, že dostaneme dalšího hráče na hostování, ale k tomu nedošlo," pokračoval šéf mladoboleslavského klubu. "S ohledem na jednání o hostování dalších hráčů byla na základě dohody obou stran odložena splatnost třetí splátky do doby, kdy bude celá věc dořešena," doplnil Plachý.

Joun nechtěl o ústní dohodě slyšet

Jenže poté nastal problém, neboť generální manažer Jaromír Látal byl vedením Jihočechů odvolán a nový šéf klubu František Joun nechtěl o žádné ústní dohodě slyšet. "Po celou dobu jednání jsme jasně deklarovali, že jsme připraveni dostát svým závazkům a třetí splátku uhradíme po ukončení jednání," vysvětlil Plachý.

Fanoušci středočeského týmu nicméně nemusejí zoufat, klub jako náhradu za Cháberu získal ze zámoří zpět svého odchovance Marka Schwarze. Dvaadvacetiletý gólman nastupoval za farmářské celky St. Louis Blues Peoria Rivermen a Alaska Aces. "Marek je více než adekvátní náhradou," uvedl Plachý. "Navíc se jedná o odchovance, který chce pro klub odvést maximum," doplnil generální manažer Cyril Suk.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec