Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 1:3Slavia uhájila extraligové vedení ve Vítkovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vondrka 0 : 1
5. Červenka 0 : 2
35. Hruška 1 : 2
59. Bednář 1 : 3

Hokejisté pražské Slavie vyhráli čtvrteční předehrávku 44. kola O2 extraligy ve Vítkovicích 3:1 a nadále jsou v čele nejvyšší české soutěže. Vystřídat je v případě minimálně pětigólové výhry v pátečním utkání proti Kladnu mohou Pardubice. Slavia rychle vedla 2:0, domácí v polovině duelu korigovali Radimem Hruškou. Do prázdné branky pečetil Bednář.

Článek

Slavia soupeře neválcovala, ale v útočném pásmu byla mnohem nebezpečnější. Domácí se štěstím unikli třetímu zásahu, když Sloboda v osmé minutě rozezvučel horní tyčku Pincovy branky.

Pražané ovládli první část i bezchybnou defenzivou, přes kterou protivník nepronikl do šance. To už ale od druhého dějství neplatilo. Vítkovice rozvrátily zadní šik Slavie zlepšeným pohybem a agresivitou před brankou. Mladík Furch ale dlouho odolával i největším šancím: z bezprostřední blízkosti na něm pohořeli Káňa, Ujčík i Kvapil, na Furcha si nepřišel ani úplně osamocený Svačina.

Víc už mistr nepovolil

Dominanci Vítkovic korunoval až Radim Hruška, kterého nechala slavistická defenziva opět bez povšimnutí před brankou a domácí útočník se při signalizovaném vyloučení po pasu Krsteva zblízka nezmýlil.

Víc už mistr nepovolil. V závěru se vrátil k důsledné obraně, která otupila vítkovický tlak. Výběr kouče Hadamczika se proti ní neprosadil ani v pětiminutové přesilovce po Vašíčkově faulu na Káňu, Furch v ní musel řešit jen jednu střelu Kvapila. Vítězství mohl dvakrát pojistit David Hruška, ovšem Pince nepřelstil. Výhru hostů zpečetil až při vítkovické power play nejproduktivnější hráč extraligy Bednář, který ze středního pásma trefil opuštěnou klec.

Hokejová O2 extraliga - 44. kolo:
Vítkovice - Slavia Praha 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)ON-LINE
Branky a nahrávky: 35. R. Hruška (Krstev, Kvapil) - 4. Vondrka (D. Hruška. Beránek), 5. Červenka (Kadlec), 59. Bednář (Žižka, Červenka). Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Prchal. Vyloučení: 3:2, navíc Vašíček 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3454.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, M. Barinka, Krstev, Voráček, Ovčačík, Stehlík - Ujčík, Šimíček, Kvapil - Ondřej, R. Hruška, Krenželok - Strapáč, Štefanka, Svačina - Szturc, J. Káňa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Slavia: Furch - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, Jelínek, Doležal - Holec, Čermák. Trenéři: Růžička a Kalous.

Reklama

Související témata: