Hlavní obsah

Ručinského stav se lepší, ve zbytku sezóny by měl Spartě pomoci

PRAHA

Přestože se v posledních dnech objevily v médiích zprávy o možném konci kariéry hokejového útočníka Martina Ručinského, opak se zdá být pravdou. Ručinský by se měl brzy vrátit ze zámoří, kde byl konzultovat stav své operované kyčle, s níž měl stále problémy, a brzy by mohl naskočit zpět do sestavy pražské Sparty.

Foto: HC Sparta Praha

Martin Ručinský

Článek

Právě ve Spojených státech absolvoval sedmatřicetiletý hráč po potížích s kyčlí z konce loňského října operaci. "Z provedených vyšetření máme dobré zprávy, které v otázce Martinova návratu na led hovoří optimisticky," uvedl ve čtvrtek generální manažer Petr Bříza pro web Sparty.

Původní odhady o návratu Ručinského na led hovořily o začátku druhé poloviny ledna, přetrvávající bolesti však tento plán zhatily. "Martin dostal do postiženého místa nějaké vyživovací injekce a pravděpodobně se o víkendu vrátí do Čech. V pondělí by mohl být na tréninku a pro zbytek sezony budeme počítat s jeho pomocí," uvedl asistent trenéra Marian Jelínek.

V dresu Sparty se bývalý dlouholetý hráč NHL objevil naposledy 26. října ve Znojmě. V této sezoně odehrál jen 19 zápasů a připsal si devět bodů za pět branek a čtyři asistence.

Reklama

Související témata: