Hlavní obsah

Sprchování puky brankáři Furchovi nevadí

OSTRAVA

Dominiku Furchovi mohou hokejisté Slavie za čtvrteční výkon na ledě Vítkovic poklepávat po ramenou. Vědí to. „Víme co v něm je, podržel nás,“ pochválil svého brankáře nejproduktivnější hráč extraligy Jaroslav Bednář.

Článek

Furch má s Vítkovicemi největší extraligový účet. V Sazka Areně proti nim chytal svůj první zápas. Vyhrál 4:2. Pak ale s nimi dvakrát prohrál v Ostravě. „Naposledy jsem tu dostal pět gólů rychle za sebou. Vzpomněl jsem si na to, když začínalo naše pětiminutové oslabení. Kluci ale bránili skvěle. Jakmile jsme byli v pěti, věřil jsem, že vyhrajeme,“ vykládal brankář Slavie, jemuž bude v dubnu teprve devatenáct let.

Nejkritičtější pasáži pro něho samotného ale nebyla dlouhé oslabení, ale celá druhá třetina, v níž se hrálo převážně před jeho brankou. „Když jsem ve sprše střel, nevadí mi to. Horší je, když jsem vytížený málo,“ posmál se.

O svoji první nulu Furch přišel v okamžiku, kdy spoluhráči nechali před ním zcela volného domácího útočníka Hrušku. „Byla to těžká situace. Rozhodčí signalizoval vyloučení našeho hráče, Vítkovice byly v šesti a všechno se semlelo rychle,“ omlouval kolegy.

„Jo, několika zákroky Slavii určitě podržel,“ pravil na Furchovu adresu vítkovický matador Viktor Ujčík. „Rozchytali jsme ho několika střelami do břicha, pomohli jsme mu,“ dodal.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články