Hlavní obsah

Pardubice se opět dotáhly na Slavii, Plzeň si odvezla debakl z Budějovic

Už 44. kolem v pátek pokračovala hokejová O2 extraliga. Pardubice se po vítězství 4:2 nad Kladnem bodově dotáhly na vedoucí Slavii. Třetí Litvínov prohrál 1:5 v Karlových Varech, čtvrtá Sparta podlehla v Třinci 1:2. Debakl 1:6 si z Českých Budějovic veze Plzeň. Zlín zdolal Znojmo 3:2 po samostatných nájezdech, Mladá Boleslav prohrála 2:5 s Liberecem.

Článek

Druhé Pardubice potřebovaly k udržení kontaktu s vedoucí Slavií porazit oslabené Kladno a dobrý start jim obstaral Jiří Cetkovský. Na 2:0 zvýšil šikovnou tečí v přesilovce Radovan Somík, v polovině utkání korigoval Tomáš Horna. Pojistku přidal ve 39. minutě opět Slovák Somík, ale ve 43. minutě snížil Martin Frolík. Opět na rozdíl dvou branek zvýšil Jan Starý a 9610 diváků se mohlo radovat z tříbodového zisku.

Po zápase vedení Východočechů oznámilo, že do prvoligové Komety Brno přestupují Slováci Peter Pucher a Jaroslav Koma. „Obdrželi jsme nabídku od Komety Brno. Po důkladné diskuzi s akcionáři společnosti jsme se rozhodli tento přestup zrealizovat,“ citují klubové stránky generálního manažera Zbyňka Kusého.

Úspěšně do zápasu vstoupili i karlovarští hokejisté, kteří po gólech Michala Dobroně a Marka Melenovského vedli po 264 sekundách nad třetím Litvínovem 2:0. Už na 3:0 upravil Jaroslav Kristek, hosté snížili díky Martinu Jenáčkovi. Ve 34. minutě se prosadil dlouhán Václav Skuhravý a v závěru definitivně uklidnil domácí fanoušky Rastislav Dej.

Francouz udržel čisté konto 25 sekund

Naprosto tragický start měli hokejisté Plzně v Českých Budějovicích, po osmi minutách prohrávali už 0:4. Romana Málka dvěma trefami překonal Milan Gulaš, po gólu nedávné posily Františka Ptáčka přišel do branky Západočechů mladý Francouz. I ten ale udržel čisté konto jen 25 sekund, než jej propálil Tomáš Kůrka.

Pohodu domácích potvrdil pátým gólem v polovině utkání René Vydarený a na 6:0 zvýšil opět Ptáček. Alespoň čestný úspěch Plzně zaznamenal Roman Tomas.

V Mladé Boleslavi se představily obě čerstvé brankářské posily, nejprve kapituloval domácí Marek Schwarz. Toho překonal Andrej Podkonický.

Brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz

Na druhé straně po deset minutách lovil po střele Richarda Krále puk ze své sítě i finský gólman Leinonen. Hosty poslal opět do vedení druhým gólem v zápase Podkonický. Před polovinou utkání se prosadili Václav Nedorost a Václav Pletka, po gólu Jana Víška vedli Severočeši už o čtyři branky. Středočeši jen snížili Radimem Vrbatou.

Brankář Liberce Leinonen

Znojmo vedlo po první třetině ve Zlíně 2:0, trefili se Martin Rýgl a Karel Plášek. Za domácí, v jejichž dresu k 500. utkání v nejvyšší soutěži nastoupil střelec Jaroslav Balaštík, po přestávce korigoval v přesilovce obránce David Nosek a stejný hráč v 51. minutě vyrovnal. Nosek proměnil i samostatný nájezd a když se trefil Petr Leška, mohli si Berani radovat z bonusového druhého bodu.

Spartě se nedařilo v Třinci. Oceláře, kteří bojují o pozici v elitní desítce, poslal do vedení bombou od modré čáry ex-sparťan Jan Výtisk. Před polovinou duelu zvýšil Miroslav Kováčik, v oslabení jen korigoval Libor Procházka.

Hokejová O2 extraliga, 44. kolo:
Zlín - Znojmo 3:2 SN (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)ON-LINE
Branky: 23., 51. a rozhodující nájezd Nosek - 5. Rýgl, 9. Plášek.
Třinec - Sparta 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)ON-LINE
Branky: 14. Výtisk, 29. Kováčik - 36. L. Procházka.
Č. Budějovice - Plzeň 6:1 (4:0, 2:0, 1:1)ON-LINE
Branky: 4. a 7. Gulaš, 8. a 53. Ptáček, 9. Kůrka, 33. Vydarený - 53. Tomas.
Ml. Boleslav - Liberec 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)ON-LINE
Branky: 11. R. Král, 56. R. Vrbata - 9. a 16. Podkonický, 29. V. Nedorost, 33. Pletka, 41. Víšek.
Karlovy Vary - Litvínov 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)ON-LINE
Branky: 4. Dobroň, 5. Melenovský, 14. Kristek, 34. Skuhravý, 59. Dej - 14. Jenáček.
Pardubice - Kladno 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)ON-LINE
Branky: 3. Cetkovský, 11. a 39. Somík, 49. Starý - 32. Horna, 43. Frolík.
Vítkovice - Slavia 1:3ON-LINE

Reklama

Související témata: