Hlavní obsah

Slavia prodloužila smlouvy s Furchem a Sklenářem

Vedení hokejistů Slavie Praha v pátek uzavřelo nové dlouhodobé kontrakty s mladými členy svého kádru brankářem Dominikem Furchem a útočníkem Jakubem Sklenářem. Klub to uvedl na svém webu, přesnou délku smluv ale zveřejnil.

Článek

Teprve osmnáctiletý Furch prochází postupně již od kategorie do 16 let mládežnickými reprezentačními výběry a nechyběl ani na poslední světovém šampionátu hráčů do 20 let v Kanadě. Kouč a zároveň i generální manažer Pražanů Vladimír Růžička po nedávném odchodu Adama Svobody dopředu avizoval, že právě s Furchem počítá jako s jedničkou pro další sezonu.

V probíhajícím ročníku extraligy nastoupil Furch do 11 utkání a průměrně inkasoval 2,76 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 91,88 procenta. "Již dříve jsme deklarovali, že na Dominika chceme čím dál víc spoléhat. Podpisem dlouhodobé smlouvy to jen potvrzujeme. S Dominikovými výkony jsme spokojení a chceme mu ve Slavii dát prostor na pozici jedničky," uvedl Růžička na webových stránkách červenobílých.

O dva roky starší Sklenář má za sebou stejně jako Furch působení v reprezentačních výběrech hráčů do 16, 17, 18 i 20 let. V této sezoně dostal od kouče Růžičky v nejvyšší soutěži velký prostor a nechyběl ani v jediném ze 44 utkání Pražanů. Nasbírat 17 bodů za devět branek a osm asistencí, s 12 kladnými body v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách je třetí za Jaroslavem Bednářem a Romanem Červenkou.

"Kuba nám letos dělá radost, proto jsme se rozhodli prodloužit smlouvu, která mu po sezoně končí. Začal se dobře prosazovat v dospělém hokeji. V útoku se mu daří," ocenil pokroky nadějného forvarda Růžička.

Reklama

Související témata: