Hlavní obsah

Liberec vyhrál v Mladé Boleslavi a stoupá tabulkou

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Liberce zvítězili v pátečním utkání 44. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 5:2 a posunuli se v tabulce po šesté výhře z posledních sedmi utkání už z devátého na sedmé místo. Extraligový nováček naopak po předchozí sérii šesti vítězství podruhé za sebou vyšel naprázdno a na posledním místě ztrácí na třinácté Znojmo již pět bodů.

Článek

V brance Bílých Tygrů si vychutnal vítěznou premiéru v české extralize finský brankář Tero Leinonen, na druhé straně musela strávit porážku ve vyprodané Metrostav Aréně posila mezi tyčemi Bruslařského klubu z farmy St. Louis Marek Schwarz. Domácí inkasovali dokonce dvakrát v oslabení.

Vyřizování účtů za faul libereckého centra Nedvěda na mladoboleslavského Drábka a následnou odplatu Kazionova se nekonalo. Oba hříšníci, kteří z minulého zápasu vyfasovali disciplinární trest, hned na začátku postupně usedli po faulech na trestnou lavici.

Při liberecké přesilovce po Modrého střele Nedvěd nepřekonal z dorážky Schwarze. Při početní výhodě domácích nevyužil možnost Král. V deváté minutě se dočkali vedení hosté ve svém oslabení. Sudí Hodek se připletl do rozehrávky Středočechů v útočném pásmu a z brejku po Modrého ráně dorážel do odkryté branky Podkonický.

Mladoboleslavští, kteří přišli o zraněného Davida Vrbatu, vyrovnali za dvě minuty, když Kočí zachytil v útočném pásmu rozehrávku Bílých Tygrů, Král se ocitl sám před Leinonenem a blafákem si finského gólmana vychutnal. Domácí se snažili otočit stav, ale v 16. minutě nechali nepokrytého Podkonického, který svou druhou trefou vrátil Severočechům náskok.

V úvodu druhého dějství nevyužili domácí přesilovku a v 27. minutě promarnil možnost zvýraznit náskok Liberce po Kašpaříkově přihrávce Pletka. Vzápětí rozlítil domácí fanoušky Nedvěd, který zalehl gólmana Schwarze. Mladoboleslavští ale chybovali v defenzívě i nadále. V 29. minutě se dostala Klimentova zblokovaná střela k Nedorostovi, který bekhendem upravil na 3:1 pro hosty.

Potom se nedostal po pokusu Radima Vrbaty k dorážce Král a v 33. minutě se nechal nováček opět přečíslit a volný Pletka zužitkoval Podkonického přihrávku z rohu. Opaření domácí nechávali nadále Liberci prostor k zakončení a Schwarz musel likvidovat střely Šachla a Jecha.

Zmar Mladoboleslavských pokračoval i v závěrečném dějství. Král v přesilovce chybnou přihrávkou na útočné modré čáře umožnil sólo Víškovi, který blafákem do bekhendu zvýšil na 5:1. Korigovat stav se pokusil v oslabení Radim Vrbata, ale zpoza branky Leinonena nepřekvapil. Schwarz pak kryl Jirušovu teč. Bendova šance na druhé straně ještě gólem neskončila, ale v 56. minutě nakonec snížil při hře čtyř proti čtyřem střelou zápěstím Radim Vrbata.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Král (Kočí), 56. R. Vrbata (Král) - 9. Podkonický (Modrý), 16. Podkonický (Jiruš, Pletka), 29. Nedorost (Klimenta, P. Nedvěd), 33. Pletka (Podkonický, Kašpařík), 41. Víšek. Rozhodčí: Hodek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 4100 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Schwarz - Hunkes, R. Bauer, J. Novák, Kočí, Mocek, Jindra - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Kazionov, T. Sýkora, Benda - Padělek, Boháč. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Liberec: Leinonen - Jareš, Modrý, J. Moravec, Jiruš, Žabka, Derner, Zíb - Bartovič, Blatný, Šachl - Podkonický, Kašpařík, Pletka - Klimenta, P. Nedvěd, Nedorost - Vantuch, Víšek, Pabiška - od 30. navíc Jech. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.

Reklama

Související témata: