Hlavní obsah

Č.Budějovice - Plzeň 6:1České Budějovice příkladně bojují o naději - smetly Plzeň 6:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Gulaš 1 : 0
7. Gulaš 2 : 0
8. Ptáček 3 : 0
9. Kůrka 4 : 0
33. Vydarený 5 : 0
53. Tomas 5 : 1
53. Ptáček 6 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v pátečním utkání 44. extraligového kola Plzeň vysoko 6:1 a poprvé v sezoně si připsali na konto čtvrtou výhru po sobě. Jihočeši se zároveň posunuli na dvanáctou příčku a stahují ztrátu na příčky znamenající vyřazovací boje, zatímco Plzeňští si nadále komplikují boj o první šestku, která postoupí přímo do čtvrtfinále play-off.

Článek

Začátek jako v pátek České Budějovice v probíhajícím ročníku ještě nezažily. Ve třetí minutě se jejich druhá pětka bleskově přesunula do útočného pásma a rozhodila obranu hostí tak dokonale, že Gulašovi nečinilo problém střelou zblízka přes ležícího Málka otevřít skóre. Západočeši se chtěli ihned revanšovat, domácí gólman Kovář se pořádně zapotil po střelách Ludvíka a mohutně napřahujícího Benáka, ale v sedmé minutě to byl znovu rtuťovitý Gulaš, jenž se švihem ze tří metrů trefil podruhé za Málkova záda. Na obou gólech se asistencemi podílel Melichárek a především důraznou prací před brankou se přičinil o úspěch bojovník Duda.

V osmé minutě musel na hanbu Cartelli, domácí Vak vyhrál vhazování a Ptáček přízemní střelou od modré čáry zužitkoval přesilovku, která jeho zásluhou trvala pouhých šest vteřin. Málek přepustil místo v kleci Francouzovi a ten inkasoval již po 25 vteřinách pobytu na ledě. Podél levého mantinelu se protáhl Kůrka, lehce přebruslil i beka Dreslera a blafákem do bekhendu přidal čtvrtý zásah Jihočechů. Do zkoprnělé plzeňské obrany se pak řítili ještě Vak s Mertlem dva na jednoho, ale byli neúspěšní, stejně jako Kůrka mířící příliš vysoko.

Druhé dějství zahájili Budějovičtí znovu ostrou palbou, ale Melichárkova teč se neujala a Vakův bekhend se zastavil na Francouzových betonech. Během trestu Jeřábka si svěřenci kouče Tlačila počínali až příliš laxně a v následujících minutách nechávali svého soupeře docela volně dýchat. Nemuselo se jim to vyplatit při průniku Matějovského, jehož bekhendovou střelu mezi dvěma obránci ale zastavil pozorný gólman Kovář.

Nebezpečný byl rovněž Jeřábkův nápřah od modré čáry. Domácí sice nadále útočili, ale pod dojmem jasného vedení si počínali profesorsky a chyběl jim důraz. Vážně zahrozil až ve 33. minutě Duda, jehož dorážku brankář Francouz stačil akrobatickým zákrokem pouze vyrazit před sebe a obránce Vydarený z levé strany nekompromisně poslal kotouč za brankovou čáru. Na Francouze poté ještě zdálky pálil Ptáček, ale červené světlo nerozsvítil.

Plzeňští ze sebe neshodili deku ani v úvodu třetí třetiny, kdy hráli dvě přesilovky za sebou, ale nezmohli se na jedinou kloudnou akci. O druhou početní výhodu je navíc předčasně připravil faulující Pácal, kterého zakrátko doprovodil na trestnou lavici Kracík a Jihočeši byli rázem v pěti proti třem. Během 44 vteřin trvající dvojnásobné přesily se snažil zakončovat Gulaš a po něm Sičák, na Francouze však nevyzráli.

Domácí hráli v pěti proti třem ještě jednou, když se na 28 vteřin sešli na hanbě Dvořák a Kubica a sotva se první jmenovaný vrátil na led, zaznamenal šestý gól domácích Ptáček střelou od modré do horního růžku Francouzovy klece. Ještě v téže minutě také hosté potrestali vyloučení Posmyka, když přesným zásahem z levé strany připravil Kováře o nulu Tomas. Dohrávalo se v poklidu, pouze Duda si dopřál nesmyslné extempore, když najel do Jeřábka a za zásah do hlavy a krku vyfasoval trest na 2+10 minut.

Mountfield České Budějovice - Lasselsberger Plzeň 6:1 (4:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Gulaš (Melichárek), 7. Gulaš (Melichárek, Vydarený), 8. Ptáček (Vak), 9. Kůrka (Gřegořek), 33. Vydarený (Duda), 53. Ptáček (M. Hudec, Šimánek) - 53. Tomas (Cartelli). Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:8, navíc Duda (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5337.
České Budějovice: Jakub Kovář - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák, od 37. navíc L. Poživil, Posmyk - Kůrka, Huml, Veselý - Gulaš, Duda, Melichárek - M. Hudec, Vak, Mertl - Kuchejda, Šimánek, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Plzeň: Málek (8. Francouz) - Benák, Dresler, Redlihs, S. Hudec, Cartelli, Pácal, Jeřábek - Adamský, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Kubica, Dvořák, Jan Kovář - Lev, Kubalík, Ludvík. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články