Hlavní obsah

Schwarzovi premiéra v Boleslavi zhořkla

MLADÁ BOLESLAV

Ani 28 zásahy navrátilec ze zámoří Marek Schwarz nezabránil páteční porážce Mladé Boleslavi při premiéře v brance nováčka. „Trochu mi zhořkl ten dobrý pocit, s nímž jsem šel do zápasu. Teď toho mám plný brejle. Vyčítám si tři z pěti gólů, měl jsem přidat něco navíc. Bohužel tam měl Liberec hodně přečíslení i dorážek,“ říkal velmi sebekriticky 22letý domácí gólman.

Článek

„Schwarz byl v hrozně těžké pozici, přiletěl teprve ve středu a neměl téměř žádný čas se s mužstvem sžít. Chytil ale hodně věcí a určitě nebyl příčinou prohry,“ zastal se brankáře kouč Jaromír Šindel. Spokojenější mohl být debutant v liberecké brance, 33letý Fin Taro Leinonen, jenž čelil 30 střelám.

„Odvedl standardní výkon, kterým prospěl týmu,“ lakonicky hodnotil gólmanův podíl na výhře trenér Filip Pešán. „Líbilo se mi, že jsme hráli jako tým ze zajištěné obrany,“ řekl Leinonen. „Mysleli jsme na to, že brankář jde do neznámého prostředí a snažili se mu co nejvíc pomoci,“ líčil autor dvou branek Andrej Podkonický.

Třaskavou atmosféru duelu ve vyprodané hale zvyšovalo nepřátelské naladění domácích fanoušků vůči libereckému kapitánu Petru Nedvědovi, který v předchozím vzájemném souboji nevybíravým faulem předčasně ukončil sezónu boleslavskému obránci Drábkovi.

„Nedvěd je pí...,“ skandoval neúnavně domácí kotel při každém jeho střídání. „Vnímal jsem to, nejsem hluchý, ale protihráči byli vůči mně fair play, ani jsem nečekal od nich žádnou pomstu. Nám šlo hlavně o výhru, která se zrodila z jednoduchosti a účinného forčekování ,“ tvrdil sedmatřicetiletý útočník, jenž si připsal asistenci u vítězné branky.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec