Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 5:1Karlovy Vary poprvé v sezóně bodovaly s Litvínovem po výhře 5:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dobroň 1 : 0
5. Melenovský 2 : 0
14. Kristek 3 : 0
14. Jenáček 3 : 1
34. Skladaný 4 : 1
59. Dej 5 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 44. kola extraligy Litvínov 5:1. Proti svému pátečnímu soupeři tak vůbec poprvé v probíhajícím ročníku bodovali a připsali si třetí výhru po sobě, která je vynesla na průběžnou čtvrtou příčku tabulky. Litvínov zůstává i přes sedmou prohru z posledních osmi zápasů třetí.

Článek

Na domácích byla znát snaha o prolomení nepříznivé bilance se Severočechy od samého úvodu a rychle měli také výhodu přesilové hry, při které však ohrozil branku hostí pouze Skuhravý. Ve čtvrté minutě po pěkné kombinaci domácích vystřelil Dobroň a jeho rána skončila za zády hostujícího brankáře Hübla. Hned za 40 vteřin po rychlém přečíslení litvínovské obrany navíc propálil Hübla i Melenovský.

Litvínov kontroval nebezpečnou střelou Jánského. V této fázi hry si Energie udržovala převahu i díky další přesilové hře při vyloučení Waltra za držení. Ve 12. minutě se po střele Řezníčka puk pomalu sunul za Hüblova záda, ale ten ještě před čárou lapačkou uchránil hosty od další pohromy. O několik vteřin později se v další šanci ocitl Kristek, ale bez úspěchu.

Vše si ovšem právě Kristek vynahradil ve 14. minutě při vstřelení třetí branky po nezištné přihrávce Kumstáta. Litvínov se však nevzdával. Ještě v téže minutě si Jenáček za přispění domácího Skladaného zasunul puk za Mensatorova záda. Ten samý hráč ještě v první třetině nebezpečně pálil na Mensatora. V první třetině se hrál ofenzivní hokej, zejména ze strany domácích, kteří svou převahu vyjádřili i brankově.

Hosté do druhé třetiny nastoupili bez svého kapitána Reichla. Začali aktivněji, když ve 23. minutě se jim naskytla půlminutová příležitost přesilové hry čtyř proti třem. Během ní se v obrovské šanci ocitl Kubinčák, ale nestačil puk usměrnit do odkryté levé části domácí branky. Litvínov si i při následně přesilové hře pět na čtyři vytvářel slibné šance, ale Mensator byl na místě i při šanci agilního Jenáčka zakončené nebezpečnou bekhendovou střelou již při hře čtyř proti čtyřem.

Jedovatou střelu na branku domácích rovněž vyslal Černý při zkrácené přesilové hře černožlutých za příliš mnoho hráčů Energie na ledě. Ve 31. minutě se zaskvěl výborným zákrokem Mensator při střele Brandy. Po obrovském závaru před litvínovskou brankou ve 34. minutě se ocitl puk za zády hostujícího Hübla. Situaci však musel posoudit hlavní rozhodčí Jeřábek ve spolupráci s videorozhodčím. Ten branku Skuhravého potvrdil.

Hned na začátku třetího dějství se naskytla Litvínovu při vyloučení Dobroně šance na zkorigování pro ně nepříznivého stavu. V bezprostřední blízkosti však nepřekonali Mensatora Jánský, ani Černý zakončující z metru. V dalším průběhu zápasu se ocitl ve výborné příležitosti Kristek, kterého fauloval Lukeš a tak umožnil Energii hrát minutu přesilovou hru pět na tři. Domácí však této výhody nevyužili. Účet zápasu završil až v 59. minutě po zmatcích před brankou hostí Dej.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Dobroň (Sailer), 5. Melenovský (Pech), 14. Kristek (Kumstát), 34. Skuhravý (Zaťovič, Němec), 59. Dej (Skuhravý) - 14. Jenáček (Branda). Rozhodčí: Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 3700.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, Čutta, K. Černý - Dej, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zaťovič, Milan Procházka, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, Vobořil, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Trávníček, V. Hübl, Kubinčák - Jánský, Branda, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Rindoš. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: