Hlavní obsah

Třinecký Kováčik oslavil návrat gólem

TŘINEC

Důležitý druhý gól Třince v pátečním utkání proti Spartě vstřelil Miroslav Kováčik. Byl na ledě poprvé po dvouměsíční pauze, kdy si léčil zlomenou ruku.

Článek

„Takový návrat potěší. jsem moc rád, že jsem klukům pomohl gólem. My jsme moc potřebovali vyhrát. Kdo se podívá na tabulku, ví o čem mluvím,“ vykládal Kováčik a přiznal se, že byl dost nervózní. „Leze na mě chřipka, to člověku na jistotě nepřidá,“ podotkl. Pak se obrátil směrem ke kabině a na dálku poděkoval svému nahrávači Polanskému. „Byla to super přihrávka, kdybych v té chvíli zklamal, hodně by mě to mrzelo.“

Kováčik si v gólové situaci počínal znamenitě. „Potáhl si puk na dlouhou hůl a vystřelil tam, kam chtěl. V momentě, kdy dostal puk, v tom prostoru nám chyběl hráč,“ posteskl si strážce sparťanské branky Tomáš Pöpperle. Při první inkasované brance zase měl zakrytý výhled. „Výtisk vystřelil v okamžiku, kdy byl schovaný za hráčem. Do střely ještě padal Hromas, ale puk ho netrefil,“ popsal kritickou situaci Pöpperle.

Sparta prohrála popáté za sebou. To je alarmující. „Kdybychom věděli proč, tak to hned napravíme. Musíme bojovat. Jisté je, že jeden dát jeden gól je na bodování málo. Přitom i v Třinci jsme měli šancí dost,“ zamyslel se sparťanský gólman.

Reklama