Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 4:2Pardubice porazily Kladno a opět bodově dotáhly vedoucí Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Cetkovský 1 : 0
11. Somík 2 : 0
32. Horna 2 : 1
39. Somík 3 : 1
43. Frolík 3 : 2
49. Starý 4 : 2

Hokejisté Pardubic ukončili minisérii dvou porážek v domácím prostředí a ve 44. kole extraligy porazili Kladno 4:2. Moeller se tak díky tříbodovému zisku opět dotáhl na vedoucí Slavii, přičemž ve prospěch Pražanů nadále hraje pouze o tři branky lepší celkové skóre. Kladno nebodovalo v pátém utkání venku po sobě.

Článek

Východočeši hned od začátku zápasu potvrzovali roli favorita. Do svého soupeře se pustili s náležitou vervou a už ve třetí minutě šli do vedení. Po akci prvního pardubického útoku se šikovně prosadil Cetkovský. Moeller pak bez úhony a v klidu přečkal vyloučení Čáslavy a naopak kladenské fauly dovedl potrestat. V 11. minutě, když na trestné lavici seděli společně Čurilla a Mrázek, vypálil Píša a před Orctem stihl tečovat puk Somík.

Domácí v této třetině měli jasně hru pod kontrolou a vytvořili si i další šance, kterým ale chyběla přesnější koncovka. Kladenští se v první třetině dostali do jediné vážnější akce, ale Mrázek se ve 13. minutě před Lašákem nedovedl prosadit.

Ve druhé části tempo hry polevilo. Domácí byli sice nadále aktivnější, ale nemohli se prosadit. V 27. minutě se vyznamenal kladenský gólman Orct, který měl největší podíl na tom, že domácí nevyužili další přesilovku. Tu naopak využili hosté, kteří ve 32. minutě Hornou potrestali vyloučení Cetkovského. Po kontaktním gólu Kladno nakrátko ožilo, dostávalo se do dobrých šancí, ze kterých ale Lašáka příliš nezaměstnalo.

Kladenští nevyužili ani další přesilovku při vyloučení Somíka a ve 39. minutě sami inkasovali potřetí. Mezi střelce se zapsal právě Somík, jehož opakovanou lehkou střelu po ledě pustil Orct skrze betony do sítě.

Začátek třetí třetiny zmrazil domácí příznivce. Ve 43. minutě napřáhl na modré čáře Frolík a k údivu diváků i Lašáka skončil kotouč v pardubické síti. Hned z protiakce mohl opět zvýšit Divíšek, ale nedokázal přehodit Orctovy betony. Podobně jako ve druhé třetině Středočeši po gólu přidali a snažili se ze všech sil o vyrovnání. Lašák měl v této fázi hry víc práce než jeho protějšek a utkání, které se po dvou třetinách zdálo být jasně v režii domácích, dostalo rázem jiný náboj.

Naštěstí pro domácí se ve 49. minutě trefil Starý a dal druhý gól domácích v přesilovce. I na této brance ale nese svůj podíl Orct, který šel příliš brzy dolů a nabídl pardubickému kanonýrovi hodně volného prostoru v brance. V 56. minutě ideálně uvolnil Pivko Cetkovského, ten ale na kladenského brankáře nevyzrál. Pardubičtí v závěru třetiny kontrolovali hru a svůj náskok mohli zvýšit při další přesilovce, spokojili se však s dosaženým výsledkem 4:2.

Moeller Pardubice - Geus Okna Kladno 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Cetkovský (Divíšek, Pivko), 11. Somík (Píša, Čáslava), 39. Somík (Pucher, Zohorna), 49. Starý (Koukal, Kolář I) - 32. Horna (A. Novotný), 43. Frolík. Rozhodčí: Mikula - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 9610.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Zohorna, Pucher, Somík - Klejna, Blažek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, A. Novotný, Hořava (21. Gudas), D. Růžička - Diviš, Patera, Bělohlav - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama