Hlavní obsah

Sparta získala Cháberu, rovnou jej poslala na hostování do Plzně

PRAHA

Hokejový brankář Jan Chábera je hráčem Sparty. Pražský tým jej získal z Českých Budějovic na přestup. Okamžitě jej ale poslal na hostování do konce sezóny do Plzně, odkud přichází Stanislav Hudec. Na šestadvacetiletého beka získala Sparta opci na příští sezónu. Oba hokejisté by mohli nastoupit už v nedělním 45. kole 02 extraligy.

Článek

„V tomto týdnu jsme ztratili práva na brankáře Schwarze a protože máme signály, že Tomáš Duba může mít po konci sezóny namířeno do jiného klubu, rozhodli jsme se získat s výhledem do budoucna Jana Cháberu,“ uvedl na klubových stránkách generální manažer Petr Bříza. Sparta původně stála o zkušeného Petera Smreka, toho ale Západočeši odmítli uvolnit.

Sparta má po zranění Libora Procházky problémy v derfenzívě, už dříve totiž pustila právě do Českých Budějovic klubovou ikonu Františka Ptáčka a ze svých služeb uvolnila i Alexandrse Jerofejevse. Plzeň naopak trápí obsazení brankářského postu, nedaří se zkušenému Romanu Málkovi ani mladičkému Pavlu Francouzovi. V pátek Plzeň prohrála v Českých Budějovicích vysoko 1:6. Málek v Plzni končí, Lasselsberger už s jeho službami nepočítá.

Vypovězení smlouvy na jihu Čech 

Chábera, kterému je právě v neděli pětadvacet let, se musel po úterním rozhodnutí smírčí komise ČSLH vrátit z hostování v Mladé Boleslavi do Českých Budějovic. Společně se svým agentem Jaromírem Henyšem vypověděli Jihočechům smlouvu, protože podle jejich mínění byli uvedeni v omyl. „Reagovali jsme na to, že Chábera nechtěl za žádnou cenu působit v Českých Budějovicích. Proto jsme se rozhodli uvolnit jej do Sparty,“ uvedl na klubových stránkách Jihočechů generální manažer HC Mountfield František Joun.

Mladá Boleslav obratem získala práva na Marka Schwarze, který se představil už v pátečním utkání proti Liberci.

Sparta hraje v neděli ve Znojmě, Plzeň hostí Vítkovice.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec