Hlavní obsah

Slávista Micka vstřelil čtyři góly, Pardubice prohrály v Třinci

Hokejisté pražské Slavie v neděli uhájili vedení v O2 extralize. V utkání 45. kola smetli čtvrté Karlovy Vary 7:3, čtyřikrát se trefil Tomáš Micka. Druhé Pardubice prohrály v Třinci 3:5, třetí Litvínov v závěru vyrovnal utkání proti poslednímu nováčkovi z Mladé Boleslavi a po samostatných nájezdech zvítězil 4:3. Důležité vítězství v Kladně slaví České Budějovice. Sparta prohrála na ledě předposledního Znojma.

Článek

Slavia šla bleskově do vedení, už po 71 sekundách se prosadil kanonýr Jaroslav Bednář. Zvýšil Vladimír Růžička, který baseballovým způsobem dorazil střelu Kadlece. Parádní start domácích potvrdil Tomáš Micka. Snížení zařídil David Zucker, na rozdíl tří branek opět zvýšil Micka. Stejný hráč po přestávce završil hattrick a mimořádný zápas korunoval další, už čtvrtou, trefou.

V úvodu třetí třetiny korigoval v dvojnásobné přesilovce kapitán Západočechů Václav Skuhravý a na 6:3 upravil Zucker. Čtyři sekundy před koncem uzavřel skóre domácí Jiří Doležal. Slávisté ale přišli o nejproduktivnějšího hráče soutěže Jaroslava Bednáře, který po faulu Dobroně ze zápasu po první třetině odstoupil.

Pardubice udolaly Kladno 4:2, ale v Třinci mají těžkou pozici. Oceláři v pátek vydřeli vítězství 2:1 nad Spartou a v závěru soutěže stále drží desátou pozici, zaručující účast v předkole play-off. Východočeši šli do vedení v 16. minutě, kdy se prosadil Jan Starý. O vyrovnání se postaral Vojtěch Polák a domácí po gólech Davida Květoně a Jozefa Baleje již vedli o dvě branky. Ještě do druhé přestávky dostal Pardubice na rozdíl jediného gólu Jan Kolář, ale osm sekund před sirénou zvýšil na 4:2 veterán David Moravec. Hosté sice ještě snížili Janem Koukalem, ale při hře bez brankáře inkasovali pátý gól. Definitivně rozhodl Polák.

Litvínov zdolal Mladou Boleslav

Litvínov se chtěl na vedoucí duo dotáhnout v duelu proti Mladé Boleslavi, na třetím místě ztrácel na Slavii a Pardubice pět bodů. Severočeši ale překvapivě prohrávali už 0:3, prosadili se Richard Král, Václav Kočí a Michal Důras. Domácím fanouškům dal naději gól kapitána Roberta Reichla, na rozdíl jediné branky upravil v 55. minutě Jakub Černý a za okamžik vyrovnal Petr Punčochář. V samostatných nájezdech o druhém bodu pro Litvínov rozhodl Martin Jenáček, předtím trefil hostující Richard Král tyčku.

Sparta v neděli získala z Českých Budějovic brankáře Jana Cháberu, poslala jej ale obratem na hostování do Plzně. Z ní získala obránce Stanislava Hudce. Znojmo v pátek neudrželo dvoubrankové vedení ve Zlíně a prohrálo 2:3 po samostatných nájezdech. Orli nad Spartou vedli po gólu Jaroslava Svobody a dvou trefách Romana Erata 3:0. Sparta snížila v polovině utkání díky Tomáši Netíkovi, v úvodu třetího dějství zvýšil opět Svoboda. Sparta, která nevyhrála už šest zápasů, jen v poslední minutě korigovala Látalem.

Zlín se představil v Liberci, kterému v pátek na ledě Mladé Boleslavi vychytal výhru 5:2 finský gólman Tero Leinonen. Liberec měl skvělý start, během úvodních 147 sekund se trefili Petr Šachl a Jiří Moravec. Po přestávce zvýšili Milan Bartovič a Pavel Kašpařík, trefili se i Petr Nedvěd a Václav Nedorost. Zlín si tak odvezl debakl 0:6, čisté konto vychytal Leinonen.

Plzeň hostila Vítkovice a díky tříbodové výhře svého soupeře dostihla. Do vedení v neděli poslal domácí Mario Cartelli, vyrovnal Vladimír Svačina. Plzeň se utrhla v úvodu třetí třetiny, trefili se Radek Matějovský a Tomáš Kubalík.

České Budějovice sice vedly v Kladně po gólu Michala Hudce, domácí otočili skóre díky Čurillovi a Aleši Pavlasovi. Pak vyrovnal Tomáš Kůrka, ale Středočechy poslal opět do vedení Jiří Novotný. Drama pokračovalo, znovu vyrovnal Jiří Šimánek a Mountfield poslal do vedení necelých šest minut před koncem Ondřej Veselý. Byl to rozhodující gól a Jihočeši získali popáté v řadě tři body. Kladno prohrálo doma po 11 zápasech a před svým nedělním soupeřem má již jen jednobodový náskok.

Hokejová extraliga, 45. kolo:
Slavia - Karlovy Vary 7:3 (4:1, 2:0, 1:2)ON-LINE
Branky: 2. Bednář, 5. V. Růžička, 8., 18., 37. a 39. Micka, 60. J. Doležal - 15. a 55. Zucker, 42. Skuhravý.
Třinec - Pardubice 5:3 (0:1, 4:1, 1:1)ON-LINE
Branka: 24. a 60. V. Polák, 26. D. Květoň, 30. Balej, 40. D. Moravec - 16. Starý, 39. J. Kolář, 52. Koukal.
Liberec - Zlín 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)ON-LINE
Branky: 3. Šachl, 3. J. Moravec, 27. Bartovič, 35. Kašpařík, 42. P. Nedvěd, 47. V. Nedorost.
Plzeň - Vítkovice 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)ON-LINE
Branka: 10. Cartelli, 45. Matějovský, 46. Kubalík - 19. Svačina.
Kladno - Č. Budějovice 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)ON-LINE
Branky: 7. Čurilla, 10. Pavlas, 25. Novotný - 6. M. Hudec, 17. T. Kůrka, 37. Šimánek, 55. Veselý.
Znojmo - Sparta 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)ON-LINE
Branky: 8. a 41. J. Svoboda, 8. a 26. Erat - 28. Netík, 60. Látal.
Litvínov - Ml. Boleslav 4:3 SN (0:3, 1:0, 2:0 - 0:0)ON-LINE
Branky: 33. Reichel, 55. J. Černý, 57. Punčochář - 7. Král, 14. Kočí, 16. R. Vrbata.

Reklama