Hlavní obsah

Micka dovedl Slavii čtyřmi góly k výhře nad Karlovými Vary 7:3

Hokejisté Slavie porazili ve 45. kole hokejové extraligy Karlovy Vary 7:3 a zaznamenali desátou výhru z posledních 11 utkání v nejvyšší soutěži. Pražané tak zároveň upravili bilanci dvou loňských finalistů play-off během probíhající základní části na 3:1 na zápasy ve svůj prospěch. Pod nedělní výhru se výrazně podepsal útočník Tomáš Micka, jež vstřelil čtyři branky.

Článek

Nejpodstatnější pasáží pro vývoj celého duelu bylo úvodních osm minut. V nichž si totiž Slavia stihla vypracovat tříbrankový náskok a ve zbytku zápasu se její hráči bavili hokejem, přičemž rozdíl ve skóre dokázali postupně navyšovat.

Po 71 odehraných vteřinách se puk náhodně odrazil k Bednářovi, který měl zapomenutý u pravé tyče hostujícího gólmana Mensatora více než snadnou úlohu. Vyrovnat mohl na začátku páté minuty Skladaný, Furch v domácí svatyni však s obrovským štěstím vytěsnil puk mimo. Hra se přesunula na druhou stranu kluziště, kde ač faulovaný před Mensatorovým brankovištěm střílel Kadlec, při signalizovaném trestu však hostujícím gólmanem vyražený puk poslal baseballovým zásahem ze vzduchu do prázdné branky Růžička.

Právě Kadlec musel po chvilce na trestnou lavici, při početní výhodě Západočechů našel Kumstát od zadního hrazení parádní přihrávkou Skladaného, ten však minul levý horní roh domácí branky. Vzápětí se proti pravidlům provinil i Dobroň a hrálo se čtyři na čtyři. Většího prostoru na ledě využil Micka, jež po akci se Špeldou vypálil střelu zápěstím přesně na bližší tyč a vyhnal Mensatora z branky. Již v osmé minutě tak musel na jeho místo nastoupit náhradník Sáblík.

V polovině prvního dějství se mohli Karlovarští dostat zpět do hry, když hráli 49 vteřin v pěti proti třem, velké šance Němce a Skuhravého ovšem zpacifikoval pozorný Furch. Ve 14. minutě ještě neuspěl Melenovský, o chvilku později však slavil úspěch důraz Procházky v souboji s Žižkou, po němž z bezprostřední blízkosti skóroval Zucker. V 17. minutě však hráli 52 sekund v pěti proti třem Pražané a šest vteřin před návratem prvního z hříšníků na led zvýšil opět na tříbrankový rozdíl Micka.

První polovina druhé části se od samého úvodu zápasu výrazně lišila, neboť žádné šance nenabídla. Až ve 30. minutě skvěle vychytal Furch šanci Zaťoviče. Slovo si pak vzal opět kanonýr souboje Micka. Nejprve důrazně sledoval kotouč a na třetí pokus ho dostal za Sáblíkova záda. Po té ho při přesilovce našel skvěle načasovanou přihrávkou Růžička a domácí forvard již pouze nastavenou holí usměrnil puk k tyči.

V úvodu třetí třetiny musel za vyloučeným Jelínkem na trestnou lavici také Drtina a Karlovy Vary hrály dlouhých 95 vteřin dvojnásobnou početní výhodu, kterou za necelou minutu využil kapitán Skuhravý. Při signalizovaném trestu pro červenobílé korigoval skóre šest minut před koncem ještě Zucker, více však Pražané svému soupeři nedovolili a dovedli zápas k vysokému vítězství, jež na 7:3 završil čtyři vteřiny před koncem Doležal.

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 7:3 (4:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. Bednář (P. Jelínek, Sklenář), 5. V. Růžička ml. (Kadlec, Micka), 8. Micka (Špelda), 18. Micka (V. Růžička ml., Sloboda), 37. Micka, 39. Micka (V. Růžička ml., Doležal), 60. Doležal (Čermák) - 15. Zucker (Milan Procházka), 42. Skuhravý (Dej), 55. Zucker (Milan Procházka). Rozhodčí: Vampola - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. Diváci: 5819.
Slavia Praha: Furch - Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Kadlec, Vašíček, Špelda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, P. Jelínek, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Endál, Holec, Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Karlovy Vary: Mensator (8. Sáblík) - Řezníček, Němec, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý, Duben - Dej, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zaťovič, Milan Procházka, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama