Hlavní obsah

Liberec - Zlín 6:0Liberec pokračuje ve vítězné sérii, doma deklasoval Zlín 6:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šachl 1 : 0
3. Moravec 2 : 0
27. Bartovič 3 : 0
35. Kašpařík 4 : 0
42. Nedvěd 5 : 0
47. Nedorost 6 : 0

LIBEREC

Hokejisté Liberce deklasovali ve 45. kole extraligy Zlín 6:0 a připsali si pátou výhru za sebou. Bílí Tygři bodovali v osmém z posledních devíti zápasů. Velkou zásluhu na tom měl finský brankář Tero Leinonen, který poprvé udržel čisté konto.

Článek

Zápas dvou sousedů v tabulce, kteří před jeho začátkem měli stejný počet 65 bodů, začal lépe pro domácí. Obránce Bořuta zasáhl Blatného vysokou hokejkou a nabídl tak domácím početní výhodu. Liberečtí nabídnutou možností nepohrdli a už po dvaceti vteřinách se mohli radovat. Jareš posunul na Modrého, jehož tvrdou střelu Sedláček pouze vyrazil na nepokrytého Šachla, který neměl problém mezi betony poslat puk do branky. Než se mladý brankář Sedláček stačil oklepat z inkasované branky, lovil po druhé puk ze své branky, když neudržel střelu Moravce z levého kruhu.

Hosty mohl dostat do utkání Köhler. Po krásné nahrávce Balaštíka ale mířil pouze do betonu připraveného Leinonena. Domácí byli dále aktivnějším týmem a hosté v obraně často nevěděli, kde jim hlava stojí. V oslabení si dovolil obránce Žabka projet celé hřiště a nebezpečně ohrozit brankáře hostí, při čemž byl hákován Hamrlíkem.

Druhé dějství pokračovalo ještě ve větším tempu. Domácí se stále tlačili do útoku a Sedláček neměl chvíli klidu. Hosté poté přidali na aktivitě a hra se přelévala ze strany na stranu. Ve chvíli, když už vypadalo, že se hosté soupeři vyrovnali v pohybu i důrazu, domácí udeřili po třetí. Bartovič nabral rychlost podél levého mantinelu, prodral se až k Sedláčkovi a puk zasunul přesně mezi betony.

Za minutu mohlo být pro hosty ještě hůř. Krásná kombinace domácích, na které byl na konci Kašpařík, gólem neskončila. Kašpařík si vše vynahradil o šest minut později.V přesilovce tečoval tvrdou Jirušovu střelu mimo Sedláčkův dosah. I poté se Tygři dále tlačili do útoku a nenasytní domácí fanoušci žádající si pověstného "bůra" se brzo dočkali. Žabka prostrčil na Nedvěda a liberecký kapitán nikým neatakován projel z po za branky až před Sedláčka a bekhendem ho překonal.

Domácí si zápas dále užívali. V přesilovce čtyři na tři měl obrovskou šanci Pletka, ale minul odkrytou klec. O minutu později se domácí radovali po šesté. Nedorost najel po levém křidle před branku a ranou překonal brankáře hostí. To už mladý Sedláček nevydržel a na závěr pustil do branky svého zkušeného kolegu Biegla, který se v brance rozhodně nenudil. Domácí ale nakonec další branky nepřidali.

Bílí Tygři Liberec - RI Okna Zlín 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Šachl (Modrý, Jareš), 3. J. Moravec (Podkonický, Pletka), 27. Bartovič (Šachl), 35. Kašpařík (Jiruš, Pletka), 42. P. Nedvěd, 47. V. Nedorost (P. Nedvěd). Rozhodčí: Jeřábek - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 10:9. Využití: 3:0. Diváci: 7310.
Liberec: Leinonen - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Derner, Modrý, Jareš, Zíb - Podkonický, Kašpařík, Pletka - Klimenta, P. Nedvěd, V. Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl - Špaček, Dušek, Pabiška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Zlín: Sedláček (47. Biegl) - Galvas, Hamrlík, Kučný, Linhart, Lučka, Míka, Nosek, Bořuta - Köhler, Leška, Balaštík - Zahorovský, Kollár, Rachůnek - Andrašovský, Balán, Ondráček - Roman Vlach, Kubiš, Mokrejš. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec