Hlavní obsah

Znojmo - Sparta 4:2Výsledková krize Sparty neskončila ani ve Znojmě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Svoboda 1 : 0
9. Erat 2 : 0
26. Erat 3 : 0
28. Netík 3 : 1
41. Svoboda 4 : 1

ZNOJMO

Výsledková krize hokejistů Sparty Praha se po prohře ve Znojmě 2:4 už prodloužila na šest zápasů bez vítězství. Předposlední tým tabulky Znojmo si zajistilo úspěch třemi využitými přesilovkami. Střelecky se blýskli Jaroslav Svoboda a Roman Erat, kteří zaznamenali po dvou brankách.

Článek

Sparta přijela do Znojma už i se slovenským obráncem Stanislavem Hudcem, kterého získala na hostování z Plzně výměnou za brankáře Cháberu. Hudec tak pomohl zacelit mezeru při absenci trojice Gulaši, Černošek a Procházka.

Po pěti předcházejících porážkách se trenéři Výborný a Jelínek pokusili přestavět i složení útočných řad, změna ale potřebné střelecké oživení nepřinesla. Naopak zejména v první třetině působila Sparta hodně rozpačitě, nepřesně kombinovala a k zakončení se dostávala pouze z větší vzdálenosti, což na pozorného brankáře Trvaje neplatilo.

Naopak po bodech toužící Znojmo přehrávalo v úvodní dvacetiminutovce soupeře bruslařskou rychlostí, kombinační souhrou a také přesností v koncovce. Sparta si vybrala po chybách obránců černou chvilku v deváté minutě zápasu. Nejprve při přesilovce po vyloučení Broše založil domácí útočník Meidl akci, po níž Demel našel Svobodu, který důraznou střelou překonal poprvé brankáře Pöpperleho. O pouhých 54 sekund později inkasovala po střele útočníka Erata podruhé a až do konce třetiny byli už hosté zcela neškodní.

Neukázněně hrající Sparta nabídla při přesilovce za příliš mnoho hráčů na ledě soupeři i lacinou třetí branku. Po Tesaříkově střele dorazil kotouč za Pöpperlova záda opět Erat a do branky nastoupil Přikryl. Teprve po tomo obdrženém gólu se Pražané probrali, zvýšili důraz v osobních soubojích a po chybě domácí obrany Netík po sólovém úniku překonal poprvé Trvaje. Tentýž hráč se vzápětí ocitl znovu zcela sám před znojemskou brankou, kotouč ale špatně trefil a propásl naději na další korekci výsledku. Přesto v těchto fázích zápasu Sparta protivníka přehrávala, získala převahu, v koncovce však byla hodně bezradná.

Při přesilovce v úvodu závěrečné třetiny ale přidal Svoboda čtvrtou branku a přiblížil Orli tříbodovému zisku. Spartě se ale vzápětí nabídla ideální možnost na zvrat. Znojemský střelec Svoboda si vysloužil za faul na soupeře ke dvěma minutám ještě deset minut osobního trestu.

Pražané ale nevyužili více než minutovou přesilovku čtyři na tři, ani téměř půldruhé minuty dlouhou výhodu pět na tři. Jejich hra byla nepřesná, chaotická a ani v této početní výhodě vážněji neohrozili Trvaje. V závěru se už Sparta nezmohla na vážnější nápor, naopak náskok Znojma ještě mohl zvýšit Čachotský, jenž si položil i brankáře a blafák zakončil jen střelou do tyče. Po chybě domácí obrany stačil čtrnáct sekund před koncem pouze Látal korigovat výsledek.

Znojemští Orli - Sparta Praha 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. J. Svoboda (Demel, Meidl), 9. Erat (Dopita), 26. Erat (Dopita, Tesařík), 41. J. Svoboda (Demel, R. Procházka) - 28. Netík (Pilař, D. Výborný), 60. Látal (Hanzlík). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:13, navíc J. Svoboda (Znojmo) 10 min. Využití 3:0. Diváci: 3284.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Bičánek, Tesařík, Švrček, Rýgl, Mojžíš - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Meidl, Demel - M. Růžička, R. Procházka, Čachotský - Kucharczyk, Plášek, Řípa. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Sparta: Pöpperle (26. Přikryl) - Pilař, Vinogradov, Vykoukal, Jan Hanzlík, Cunik, S. Hudec - Látal, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Netík - Hromas, Langhammer, Koreis - Mrňa, Hrdel, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: