Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 3:4České Budějovice uspěly počtvrté za sebou, v Kladně vyhrály 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hudec 0 : 1
7. Čurilla 1 : 1
10. Pavlas 2 : 1
17. Kůrka 2 : 2
25. Novotný 3 : 2
37. Šimánek 3 : 3
54. Vak 3 : 4

KLADNO

Hokejisté dvanáctých Českých Budějovic vyhráli v 45. kole extraligy na ledě jedenáctého Kladna 4:3 a počtvrté za sebou naplno bodovali. Mountfield se svému nedělnímu sokovi přiblížil na rozdíl jediného bodu. Tým Geus Okna před vlastním publikem prohrál poprvé od 31. října, kdy podlehl Spartě a pak zvítězil doma jedenáctkrát za sebou.

Článek

Po absenci v pátečním utkání v Pardubicích kvůli nemoci se vrátil do kladenské branky Kopřiva a jeho tým byl v úvodu pod tlakem. Přesně po pěti minutách hry se také hosté radovali z vedení, když obránce Gřegořek objel branku, předložil puk nepokrytému Hudcovi a ten pohodlně otevřel skóre. Kladno za 99 vteřin hned ze své první šance vyrovnalo. Čurilla si zpracoval rukou ze vzduchu puk, dostal se sám před Kováře a překonal jej blafákem do bekhendu.

V 10. minutě otočil stav ve prospěch Kladna obránce Pavlas, který zpoza kruhů vystřelil přesně zápěstím. Na druhé straně pak zahrozili Huml a Duda, Kalla zase neprotlačil po objetí branky bekhendem puk za Kováře. V 17. minutě hosté pykali za špatné střídání, ale přesto se dočkali vyrovnání. Po vhazování ve středním pásmu ujel obraně Kůrka, udělal kličku vyjetému Kopřivovi a zakončil do prázdné branky.

Vzápětí Bělohlav mířil jen do betonu českobudějovického brankáře. Před pauzou ještě trefil hostující Mertl tyč. Podruhé do vedení šlo v 25. minutě Kladno. Kovář ještě pokryl Frolíkovu střelu, ale puk se odrazil k Novotnému, jenž z levého kruhu pro vhazování stihl uklidit kotouč do branky pod padajícího jihočeského gólmana.

Po polovině utkání se dostal do šance obránce Poživil, který nahradil v sestavě ve druhé části Sičáka. Na druhé straně byl faulován při pokusu o zakončení Stieler, ale domácí se v přesilovce neprosadili. Kladno sice také při Hájkově trestu odolalo, ale šest vteřin po jeho návratu na led zůstal po Hudcově přihrávce sám před Kopřivou Šimánek a vyrovnal na 3:3.

V závěrečném dějství se hrálo dlouho bez velkých šancí a brankáři si se střeleckými pokusy věděli rady. V 53. minutě se po návratu z trestné lavice dostal do úniku Novotný, ale s jeho tvrdou střelou neměl Kovář problémy. Vzápětí udeřili Jihočeši. Humlův první pokus byl zblokován, ale napodruhé přihrál kladenský odchovanec v dresu Mountfieldu před branku volnému Veselému a ten rozhodl. Nic na tom nezměnila ani v závěru přesilovka domácích při trestu Vydareného podpořená power play.

Geus Okna Kladno - Mountfield České Budějovice 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Čurilla (Kuchler, Hájek), 10. Pavlas (Hájek), 25. Novotný (Frolík) - 5. M. Hudec (Gřegořek, Vak), 17. Kůrka (Veselý), 37. Šimánek (M. Hudec, L. Poživil), 54. Veselý (Huml). Rozhodčí: Hribik - Pavlovič, Kis. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3128.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Gudas, D. Růžička, Hořava - Diviš, Patera, Bělohlav - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler. Trenéři: Müller a Kasík.
České Budějovice: Jakub Kovář - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák, od 21. navíc L. Poživil - Kůrka, Huml, Veselý - Gulaš, Duda, Melichárek - Mertl, Vak, M. Hudec - Bílek, Šimánek, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.

Reklama