Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 4:3Litvínov otočil zápas proti Mladé Boleslavi z 0:3 na 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Král 0 : 1
14. Kočí 0 : 2
16. Vrbata 0 : 3
33. Reichel 1 : 3
55. Černý 2 : 3
57. Punčochář 3 : 3
65. Jenáček 4 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 45. kole extraligy Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech, přestože po první třetině prohrávali 0:3. V dalším průběhu duelu však dokázali náskok hostů zlikvidovat a díky lepšímu provedení závěrečných nájezdů získali dva body. Severočeši si tak připsali teprve druhou výhru po Novém roce.

Článek

Domácí vstoupili do utkání s odhodláním odčinit poslední nevydařené zápasy a již ve třetí minutě mohl poslat domácí do vedení Viktor Hübl, ale navrátilec ze zámoří Schwarz jeho střelu zblízka se štěstím chytil. O minutu později na druhé straně Handlovský těsně minul pravou tyč branky Jaroslava Hübla. Poté mohl otevřít skóre Novák, ale ani nadvakrát nedokázal prostřelit domácího brankáře.

V 7. minutě se již hosté dočkali. Král využil přesilovku, když si vybruslil z rohu kluziště a trefil se mezi Hüblovy betony. Poté si domácí zahráli více než minutovou přesilovou hru pěti proti třem, do které poprvé v utkání naskočil domácí kapitán Reichel, ale ani z jedné šance nedokázali vyrovnat.

V polovině první třetiny měl dobrou příležitost Černý, ale bekhendový blafák nedotáhl do úspěšného konce. Domácí si i nadále vytvářeli šance, ale branky stříleli hosté. Ve 14. minutě vyrazil Hübl Novákovu střelu jen před sebe a volný puk doklepl do branky Kočí. O 83 vteřin později se prosadil Radim Vrbata. Před koncem prvního dějství se ocitli v nadějné příležitosti Trávníček a poté i Skuhrovec, ale ani jeden z nich nedokázali trefit odkrytou branku.

Ihned na začátku druhé třetiny se ocitl v samostatném úniku Vrbata, ale jeho forhendovou kličku Hübl vystihl. Ve 23. minutě byl v totožné situaci Král, ale ani on skóre nezvýšil, Hübl jeho střelu vyrazil ramenem. Podobně dopadl na druhé straně Jánský, jenž nedokázal Schwarze překonat z mezikruží. Poté jel na Schwarze sám Branda, ale tak dlouho váhal se zakončením, až poté trefil zblízka pouze hostujícího brankáře.

Ve 33. minutě se domácí konečně dočkali branky. Ihned po buly využil po třech vteřinách přesilovou hru střelou po ledě Reichel. Snížit na rozdíl jediné branky mohl následně Trávníček, ale trefil jen tyč. Jánského poté vychytal Schwarz.

V závěrečné třetině se domácí pokoušeli zvrátit nepříznivý stav utkání, ale dlouho ztroskotali na výborně chytajícím Schwarzovi nebo na své nemohoucnosti, kdy nedokázali skórovat ani z vyložených příležitostí. V 53. minutě mohl zvýšit skóre Král, ale domácí Kroupa jej při zakončení fauloval. Pět minut před koncem třetí třetiny využili domácí další přesilovou hru, když se po výborné Reichlově přihrávce zpoza branky trefil Černý. Za dalších 89 vteřin se domácí dočkali i vyrovnání, když se trefil do odkryté klece Punčochář.

Zápas tak dospěl do prodloužení, v němž si ani jedno z mužstev vážnější příležitost nevypracovalo a následovaly samostatné nájezdy, které rozhodl až Jenáček, poslední exekutor, střelou po ledě a dokonal tak obrat z 0:3 na 4:3.

Litvínov - BK Mladá Boleslav 4:3 po sam. náj. (0:3, 1:0, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Reichel (V. Hübl), 55. J. Černý (Reichel), 57. Punčochář (Walter), rozhodující nájezd Jenáček - 7. Král (Handlovský), 14. Kočí (J. Novák, Král), 16. R. Vrbata (Důras). Rozhodčí: Homola - Guth, Křivský. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 4795.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Švarný, Kroupa, Skuhrovec, Walter, Punčochář - Lukeš, V. Hübl, Kubinčák - Trávníček, Branda, J. Černý - Jenáček, Heinisch, Jánský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hunkes, R. Bauer, J. Novák, Kočí, Mocek, Jindra - R. Vrbata, Boháč, Důras - A. Padělek, Král, Handlovský - Kazionov, T. Sýkora, Benda. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: