Hlavní obsah

Nesmíme být tak často vylučovaní, burcuje Netík

Hráči pražské Sparty nedokázali ukončit sérii porážek ani na ledě Znojma. Předposlední tým tabulky porazil tým kouče Františka Výborného 4:2 a připravil mu šestou porážku za sebou. Podle útočníka Tomáše Netíka je hlavní problém v tom, že jeho mužstvo stále inkasuje jako první a má vysoký počet vyloučených. Dnes měla například Sparta třináct vyloučení a v oslabení třikrát inkasovala.

Článek

"Prožíváme krušné období. Patláme se v tom. Všichni chceme v každém zápase zabrat. Alespoň tak, aby byl po první třetině stav 0:0. Jenže v posledních šesti nebo sedmi zápasech vždy prohráváme 0:2," uvedl Netík, který byl po zápase vyhlášen nejlepším hokejistou svého týmu.

Na pokles formy Netík ale současné výsledky nechce svalovat. "Je nás v týmu dvacet. Pokles výkonnosti není proto omluvou. Děláme chyby, nedáváme góly, obrana je prostupná. Přitom ke každému zápasu jedeme s tím, že už špatnou sérii konečně ukončíme. Stále se nám to ale nedaří," řekl Netík, jenž na druhou stranu bere jako možný klad, že podobné problémy potkaly Spartu ještě v základní části a ne v play-off. "Ale nemůžeme současný stav přejít jen tak," řekl jasně.

Také trenér František Výborný vidí příčiny poklesu v inkasovaných lehkých brankách a faktu, že mužstvo vždy na začátku duelu prohrává. "Pak je těžké se z takových krizí dostávat. Hráčům nelze upřít snaha, ale nedáváme branky," posteskl si zkušený kouč, který například dnes poukázal na spoustu neproměněných šancí jeho týmu hlavně ve druhé třetině zápasu. "Chybí nám štěstíčko. Musíme jít ale dál a zmobilizovat se. Na každý tým padla krize. I na špičkové, jakými jsou například Slavia, která se z ní dostala. Potřebujeme vyhrát jedno utkání, abychom se mohli chytit," tvrdí Výborný.

Reklama

Související témata: