Hlavní obsah

Seveřan Leinonen rozehřál liberecké fanoušky

LIBEREC

V Liberci mají nového hrdinu. Finský gólman Tero Leinonen dává zapomenout na dočasnou ztrátu Milana Hniličky, hned v prvním domácím zápase vychytal Bílým Tygrům čisté konto! „Jestli jsem nulu čekal tak brzo? No to určitě ne,“ smál se třiatřicetiletý gólman po svém druhém extraligovém utkání.

Článek

Dosud chytal jen ve Skandinávii, přechod do střední Evropy mu nedělal potíže. „Říkali jsme mu, jaká úskalí na něj čekají, a na tréninku dělali speciální cvičení, aby se rychleji adaptoval. Se svými zkušenostmi to zvládl,“ chválil kouč Filip Pešán.

Sestava 45. kola extraligy podle Sport.cz:
Leinonen (Liberec) - P. Punčochář (Litvínov), T. Malec (Třinec) - T. Micka (Slavia - podruhé v sestavě kola), V. Růžička ml. (Slavia), R. Erat (Znojmo- 2).

„Je tady snad dvakrát tolik přihrávek než ve Finsku, tam se mnohem častěji střílí,“ vypozoroval Leinonen. V liberecké Tipsport Areně nechytal úplně poprvé, byl zde už při Česká pojišťovna cupu v roce 2005. „Ale to nebyl dobrý zápas, prohráli jsme s Ruskem 1:4. Hřiště bylo tehdy širší,“ prokázal dobrou paměť.

Diváci po celý zápas vyvolávali jeho jméno, vyvěsili i transparent ve finštině, kterým ho přivítali. „Jsou úžasní. Ve Finsku křičí jen při gólech, ve Švédsku je to lepší, ale to, co tady, jsem ještě nezažil,“ liboval si.

Reklama

Související témata: