Hlavní obsah

Sparťané přemýšlejí, jak začít zase vítězit

Čestmír FolkPrávo

Nelichotivou sérii neukončili ani ve Znojmě, hokejisté Sparty prohrou 2:4 na ledě Orlů protáhli šňůru zápasů bez vítězství na šest. Velký favorit extraligy padl už na 5. příčku tabulky a začíná se cítit ohrožen ohledně přímého postupu do čtvrtfinále play off.

Článek

„Musíme rychle vymyslet, jak začít vyhrávat. Stačilo by snad jedno vydařené utkání, abychom se konečně chytli. V poslední době ale pokaždé na začátku zápasu dvakrát inkasujeme. Neustále musíme dotahovat, na každý gól se hrozně nadřeme,“ konstatoval sparťanský kouč František Výborný. „Žádné z mužstev si neudrží stabilní výkonnost úplně celou sezónu, ale není zrovna šťastné potkat se s krizí ve finiši základní části, když je tabulka tak obrovsky vyrovnaná,“ uvažoval trenér. „Prožíváme teď krušné časy,“ připustil útočník Tomáš Netík.

„V kabině vždycky padají odhodlaná slova o tom, jak musíme v úvodní dvacetiminutovce udržet čisté konto, a na ledě je pak všechno jinak. Ve Znojmě se to opakovalo. Pořád se v tom patláme, ale na žádné východisko, jak z toho ven, jsme zatím nepřišli,“ je Netík nešťastný z posledních nezdarů.

Hodně rozmrzelý z další porážky byl ve Znojmě i sparťanský kapitán David Výborný. „Každý z nás si musí sáhnout do svědomí, zda odevzdává sto procent ve prospěch kolektivu,“ narážel zřejmě na nedisciplinovanost některých spoluhráčů. Častými vyloučeními se totiž Pražané v poslední třetině připravili o možnost pokusit se zkorigovat výsledek.

„Chce to dál naplno pracovat na trénincích a doufat, že v pátek doma s Kladnem nepříjemnou bilanci posledních týdnů zlomíme,“ tvrdil Výborný. „Věřím, že krize ještě před reprezentační pauzou odezní. Do play off je ještě dost času, ale pád tabulkou už musíme zastavit,“ dodal Netík. Sparta se ale bude muset ve zbytku základní části obejít bez služeb obránce Libora Procházky, který se včera podrobil operaci ramene. „Jeho rekonvalescence potrvá až šest týdnů,“ uvedl generální manažer klubu Petr Bříza.

Reklama

Související témata: