Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 4:6Vítkovice prohrály i se Zlínem a dále padají tabulkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rachůnek 0 : 1
11. Köhler 0 : 2
31. Kvapil 1 : 2
36. Balán 1 : 3
37. Mokrejš 1 : 4
47. Strapáč 2 : 4
49. Köhler 2 : 5
58. Ujčík 3 : 5
60. Hamrlík 3 : 6
60. Strapáč 4 : 6

OSTRAVA

Propad hokejistů Vítkovic extraligovou tabulkou pokračuje. Výběr kouče Aloise Hadamczika podlehl v úterní dohrávce 43. kola Zlínu 4:6 a svého soupeře pustil před sebe na sedmé místo. Dva góly dal domácím Bedřich Köhler, kterého před sezónou ostravský klub uvolnil konkurenci jako nepotřebného. Vítkovičtí z posledních třinácti zápasů uhráli pouhých osm bodů a od neúčasti v play-off je už dělí jen šest bodů.

Článek

Vítkovice se z krize neprobraly ani proti Zlínu. Do páté minuty byly živější, ale s jejich aktivitou zamával vedoucí gól, který hosté vstřelili krátce po ubráněném oslabení. Vítkovická defenziva dopřála před odkrytou brankou spoustu prostoru Rachůnkovi, který proti Balaštíkově pasu zpoza branky jen nastavil hůl.

Byl to další tvrdý zásah do už tak nízkého sebevědomí Vítkovic. Domácím ztěžkly ruce i nohy, vázla kombinace a jen snaha všechno nespravila. Zlín byl hokejovější a brzy to potvrdil i druhou brankou: Galvas jí soupeře ušetřil ještě tím, že v přesilovce ledabyle minul prázdnou klec, ale početní výhodu Zlínští přece využili. Po Hamrlíkově střele puk ze skrumáže před Pincem do branky dotlačil exvítkovický Köhler.

Hadamczik svůj soubor v druhé části na deset minut ještě oživil rošádami v sestavě. Z tlaku ale vytěžil jediný gól, ke kterému navíc pomohla laxnost zlínské defenzivy. Noskovo ležérní vyhození puku z pásma zachytil na modré čáře Stehlík, Ujčík obkroužil branku a volný Kvapil z voleje zamířil pod břevno.

Konec vítkovických nadějí

Třetí gól Zlína však znamenal konec vítkovických nadějí. Balán měl tři pokusy na to, aby z brankoviště puk propasíroval pod Pincem do sítě. Vítkovice vyměnily gólmany, ale dříve než se Štěpánek zabydlel mezi tyčemi, už po 23 sekundách mu adresoval další gólový pozdrav Mokrejš. Rozklad domácích mohl dokonat ještě Balaštík, ale sólo z půlky hřiště zakončil nepřesnou střelou.

Na výsledek už to stejně nemělo žádný vliv. Ani druhý gól, který po neproměněném úniku Svačiny zaznamenal dorážkou Strapáč. Povedené představení naopak ještě svým druhým zásahem korunoval Köhler, po němž skupinka zlínských fanoušků na domácího lodivoda a generálního manažera Hadamczika posměšně skandovala "Lojzo, děkujem".

Ujčík v závěru využil ještě druhou vítkovickou přesilovku, ale při následné power play zpečetil výhru hostů trefou téměř přes celé hřiště Hamrlík. Strapáč pak z protiútoku stihl skóre svou druhou brankou upravit už jen na 4:6.

Dohrávka 43. kola O2 extraligy:
Vítkovice - Zlín 4:6 (0:2, 1:2, 3:2)ON-LINE
Branky a nahrávky: 31. Kvapil (Ujčík, Stehlík), 47. Strapáč (Svačina, Ovčačík), 58. Ujčík (Stehlík, Šimíček), 60. Strapáč (Svačina) - 6. Rachůnek (Balaštík, Leška), 11. Köhler (Hamrlík, Leška), 36. Balán, 37. Mokrejš (Kubiš), 49. Köhler (Hamrlík), 60. Hamrlík. Rozhodčí: Fraňo - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Diváci: 3041.
Vítkovice: Pinc (36. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Krstev, Voráček, Ovčačík, Stehlík, Suchý - Kvapil, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Klimek, R. Hruška, Štefanka - J. Káňa, Strapáč, Ondřej. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: