Hlavní obsah

Liberec získal z Mladé Boleslavi reprezentanta Vrbatu

LIBEREC

Výraznou posilu pro závěr extraligové sezóny získali hokejisté Liberce. Z týmu nováčka soutěže Mladé Boleslavi na sever čech přichází do konce sezóny reprezentační útočník Radim Vrbata. Opačným směrem putují Tomáš Klimenta, Jiří Moravec a Lukáš Zíb. Klub to ve středu uvedl v tiskové zprávě.

Článek

Radim Vrbata se přitom do České republiky vrátil začátkem loňského prosince, když přerušil své působení v zámořské NHL. Do Tampy Bay přišel sedmadvacetiletý útočník během letní přestávky z Phoenixu a jako volný hráč podepsal tříletou smlouvu na 9 miliónů dolarů.

Radim Vrbata nechybí v pondělní nominaci reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky na blížící se LG Hockey Games. „O Radima Vrbatu jsme usilovali již při jeho prosincovém návratu z NHL, tehdy dal však přednost rodné Mladé Boleslavi. Radim pro další rozvoj své kariéry má zájem hrát v reprezentaci a do té bude mít blíže, pokud své umění předvede i v play-off, které je nyní reálnější v Liberci než v Boleslavi,“ uvedl generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Podmínkou k výměně byla kvalitní hráčská náhrada. "Trejd Mladá Boleslav i sám Radim podmiňovali kvalitní hráčskou náhradou. Existovaly různé varianty, nakonec jsme se shodli na trojici Zíb, Moravec a Klimenta. Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí mé kariéry, neboť tato trojice odvedla pro náš klub spoustu vynikající práce. Hostování těchto hráčů v Mladé Boleslavi je jen do konce sezóny a pro budoucnost s nimi určitě počítáme," dodal Jech.

Nováček chtěl zkvalitnit sestavu 

"Po pátečním utkání s Libercem proběhly mezi kluby první kontakty. Vedení Bílých Tygrů nás oslovilo s určitým návrhem, předmětem zájmu byl právě Radim Vrbata," uvedl pro klubové stránky sportovní ředitel Jaromír Šindel. “Myslím, že jsme obdrželi patřičnou náhradu Získali jsme tři velmi schopné hokejisty. Čeká nás náročný závěr sezóny, potřebovali jsme sestavu zkvalitnit,“ doplnil Šindel.

Mladá Boleslav nedávno přišla po rozhodnutí smírčí komise ČSLH o brankáře Jana Cháberu a obránce Marka Posmyka, kteří se museli vrátit do Českých Budějovic. Chábera poté přestoupil do Sparty, která jej poslala na hostování do Plzně. Novou jedničkou Středočechů se stal Marek Schwarz.

V sobotu končí přestupní termín a celky tak mají poslední šanci posílit své řady. Ve středu oznámil Litvínov, že mu v nadcházejících dvou zápasech pomůže útočník prvoligového Ústí nad Labem Jan Čaloun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články