Hlavní obsah

Sparta se po šesti zápasech dočkala výhry, Kladnu se play-off vzdaluje

PRAHA

Hokejisté Sparty se po šesti zápasech dočkali výhry, když v utkání 46. kola O2 extraligy zdolali na svém ledě 4:2 Kladno. Pražané o svém triumfu rozhodli ve druhé třetině, do které sice nastoupili s jednobrankovým deficitem, čtyřmi trefami ale skóre otočili. Středočeši tak v novém kalendářním roce stále marně čekají na výhru ze soupeřova ledu, navíc se jim povážlivě vzdaluje účast v předkole play-off - na desáté místo ztrácejí už šest bodů.

Článek

Po předchozích nevydařených zápasech se sparťanští trenéři rozhodli něco změnit, jen na střídačce proto zůstal brankář Tomáš Pöoperle. Místo něj dostal poprvé od úvodních minut příležitost Petr Přikryl. Předvést se musel již ve druhé minutě, s Novákovým pokusem si ovšem poradil. V osmé minutě zůstal Přikryl po tvrdém, ale nechtěném ataku Čurilly ležet na ledě, po pár vteřinách ale vstal a ve hře pokračoval.

Nepříjemný moment ale možná sparťanského gólmana poznamenal. V téže minutě se na levém křídle dostal až k zakončení Mrázek a Přikryl jeho nepříliš důrazný projektil z ostrého úhlu propustil za čáru. Domácí prvně zahrozili v polovině první části, při přesilové hře si do mezikruží sjel Kratěna, Kopřiva proti jeho dělovce srazil betony k sobě a puk lapil.

V 15. minutě hrálo Kladno přes sto vteřin ve dvojnásobném oslabení, v jeden moment navíc přišel o hůl i Bělohlav, a tak před Kopřivou figurovalo jen duo „plně vybavených“ hostů. Sparta se přesilovkou protrápila, přesto si jednu stoprocentní šanci vytvořila. Na Broše zívala úplně prázdná branka, Kopřiva ale neskutečným tygřím skokem zachytil kotouč na brankové čáře.

Ve druhé třetině Sparta čtyřikrát udeřila

Vstup do druhé třetiny se Pražanům vydařil. Hromas si našel puk, který se odrazil od zadního mantinelu, a bekhendovou střelou trefil volné místo nad Kopřivovým ramenem. Vyrovnávací branka nalila domácím krev do žil, Kladno se v té době zmáhalo jen na vyhazování puků, spolehnout se ale mohlo na jistého Kopřivu.

V 26. minutě zvedali domácí příznivci po Tonově střele po ledě ruce nad hlavu podruhé, sudí Hribik ale nechal pokračovat ve hře, ani světlo za brankou se nerozsvítilo. Při prvním přerušení hry se jel přesto poradit ke kolegovi u videa, aby po více jak pěti minutách ukázal do středového kruhu na znamení dosažení branky.

V polovině utkání ujeli do přečíslení dvou na jednoho Langhammer s Hudcem a posila z Plzně se ve svém druhém zápase v dresu Sparty dočkala premiérové trefy. Strašidelnou druhou třetinu v podání Kladna dokončil v 38. minutě Netík, který v pádu vrátil Kopřivou vyražený puk do sítě. To navíc v ideálních pozicích ještě posléze neuspěli Netík s Výborným...

Ke zdramatizování duelu se Kladno nedostalo

V 44. minutě se jel rozhodčí Hribik podruhé v zápase poradit k videu, tentokráte se branky domáhali hosté. Procházkovu dělovku sice Přikryl ztlumil, puk jej ale vysokým obloučkem přeletěl a o milimetry překročil brankovou čáru, což Hribik po téměř desetiminutové poradě potvrdil.

Dobrou možnost k zdramatizování duelu propásli Středočeši v 53. minutě, když během dlouhé přesilovky pět na tři ani jednou nevystřelili na branku. Ani ve zbylých minutách pozorně hrající Sparta svého soka k ničemu nepustila a poklidně dokráčela za kýženými třemi body.

Sparta Praha - Geus Okna Kladno 4:2 (0:1, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Hromas (Podlešák), 26. Ton (Netík), 31. S. Hudec (Langhammer, Podlešák), 38. Netík (D. Výborný, Mrňa) - 8. F. Mrázek (V. Novák), 44. Martin Procházka (Patera). Rozhodčí: Hribik - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 8:8, navíc Hudec (Sparta) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 6387.
Sparta Praha: Přikryl - Pilař, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, Vinogradov, S. Hudec, Cunik - Kratěna, Broš, Látal - Ton, D. Výborný, Netík - Hromas, Langhammer, Podlešák - Hrdel, Koreis, Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Novotný, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - V. Novák, F. Mrázek, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Čurilla, Steiler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: