Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 2:4Hrubky v obraně mohou Plzeň stát postup do play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kovář 1 : 0
11. Lukeš 1 : 1
11. Vlasák 2 : 1
17. Kubát 2 : 2
34. Jánský 2 : 3
46. Kubát 2 : 4

PLZEŇ

Na hrubé chyby doplatili hokejisté Plzně v pátečním utkání 46. kola O2 extraligy proti Litvínovu. Západočeši vedli 2:0, oslabení Chemici dokázali skóre obrátit na 4:2. Slušně zaplněná ČEZ Aréna viděla dvojici trestných střílení, hostující Čaloun ani domácí kanonýr Vlasák neuspěli. Litvínov potvrdil třetí příčku, Plzeň nadále balancuje na hraně postupu do vyřazovací části.

Článek

Domácí představili dvě nedávné posily. V brance nastoupil pětadvacetiletý Jan Chábera, kterého Západočeši získali na hostování ze Sparty. V prvním útoku vedle ofenzivních es Straky a Vlasáka nastoupil ze švýcarského Neuchatelu hostující Pavel Vostřák. Šestatřicetiletý forvard se do Plzně opět vrátil po 52 měsících. Litvínov postrádal zraněné opory Roberta Reichla a Viktora Hübla, místo nichž nastoupil host z prvoligového Ústí nad Labem Jan Čaloun.

Plzeň měla bleskový start a do vedení šla po nedůslednosti Chemiků. Ti přestali hrát po nahození Benáka v domnění, že se bude pískat zakázané uvolnění. Odražený puk dojel Jan Kovář a rychlým forhendovým blafákem nedal šanci Jaroslavu Hüblovi mladšímu. Litvínov mohl vyrovnat při 77 sekund dlouhé dvojnásobné přesilovce, vyjma dvou střel Lukeše od modré čáry si šanci nevytvořil.

Vlasák střílel do prázdné branky

Lasselsberger sice také nevyužil půlminutovou přesilovku 5 na 3, ale už při klasickém přečíslení vrátil z trestné lavice Skuhrovce Tomáš Vlasák. Byla to ukázková akce první domácí formace. Martin Straka mohl střílet, ale po rychlé otočce ještě našel nejproduktivnějšího domácího hráče a ten neměl potíže do prázdné branky zavěsit.

Hosty vrátila do hry hrubá chyba domácího beka Čakajíka. Ten nedokázal posunout puk do středního pásma, kotouč se dostal k Františku Lukešovi a ten poprvé překonal novou plzeňskou posilu Cháberu. Ten podruhé inkasoval v 17. minutě, když za jeho záda vysokým obloukem doplachtila zblokovaná střela Karla Kubáta. V poslední sekundě mohl skórovat Straka, z dobré pozice netrefil branku.

Plzeň doplácela na katastrofální chyby v obraně. Ve 22. minutě nechala obranná dvojice Redlihs - Cartelli za sebou Trávníčka, který byl při zakončení podražen a sudí Husička nařídil trestné střílení. K tomu se postavil někdejší kanonýr Jan Čaloun, bekhendový blafák ovšem namířil mimo branku.

Nepřesný Husička v polovině utkání daroval po čistém zákroku při brejku Adamského v oslabení trestné střílení domácím. Vlasák si položil Hübla, stejně jako Čaloun se ale nedokázal trefit mezi tři tyče. Za okamžik přišla další minela Plzně, Smrek odflákl bránění Petera Jánského, který po přihrávce Rindoše poslal Chemiky do vedení.

Litvínov porazil Plzeň potřetí v sezóně 

Západočeši se trápili, nedařila se jim rozehrávka a navíc nebyli disciplinovaní. Zbytečný faul Benáka potrestal Vojtěch Kubinčák a když na druhé straně neproměnil nájezd Tomas, bylo o vítězi rozhodnuto.

Litvínov porazil Plzeň potřetí v sezóně a nadále se drží na čele tabulky. Naopak Plzeň bude mít co dělat, aby uhájila pozici zaručující play-off.

Lasselsberger Plzeň - Litvínov 2:4 (2:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Jan Kovář (Benák), 11. Vlasák (M. Straka, Benák) - 11. Lukeš (Kubinčák, J. Černý), 17. Kubát (J. Černý, Lukeš), 34. Jánský (Rindoš, Jenáček), 46. Kubinčák (Šlégr, Lukeš). Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:10 (navíc Vlasák 10 min. osobní trest). Využití 1:2. Diváci: 6762.
Plzeň: Chábera - Benák, Smrek, Cartelli, Redlihs, Čakajík, Pácal, od 28. navíc Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Kubalík, Dvořák - Kubica, Jan Kovář, Ludvík. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Punčochář, Walter, Vobořil, Švarný - Kubinčák, J. Černý, Lukeš - Čaloun, Branda, Trávníček - Jánský, Rindoš, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: