Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 5:1Liberec i s Vrbatou neuspěl ve Vítkovicích, domácí ukončili krizi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Strapáč 1 : 0
6. Trnka 2 : 0
7. Jiruš 2 : 1
38. Šimíček 3 : 1
40. Strapáč 4 : 1
52. Burger 5 : 1

OSTRAVA

Úspěšnou pouť libereckých hokejistů zarazily Vítkovice, které navzdory výsledkové krizi Bílé Tygry na domácím ledě porazily nečekaně hladce 5:1. Hostům k prodloužení série pěti vítězství nepomohla ani nová posila z Mladé Boleslavi Radim Vrbata, výhru domácích naopak dvěma góly podložil junior Petr Strapáč, který se v posledních dvou zápasech trefil čtyřikrát. Mužstvo trenéra Aloise Hadamczika se výhry za tři body dočkalo po sedmi utkáních.

Článek

Vrbata, nová liberecká akvizice, se dostal poprvé na led už za stavu 0:1. Nástup se Tygrům hrubě nevyvedl. Domácí naopak udeřili z první příležitosti: Stehlíkovu střelu od modré čáry srazil někdo z bránících hráčů přímo mezi kruhy před Strapáče, proti jehož nekompromisnímu voleji nemohl Leinonen ani zareagovat.

Vítkovicím vyšlo, na co sáhly. Po gólu ubránily hostující přesilovku a sotva se vrátily do plného počtu, rozvrátil libereckou defenzívu šikovný Kvapil, a i když gólman jeho úmysl o kličku vystihl, akci dokončil pohotovou dorážkou Ujčík.

Liberec se bídným startem nedal deprimovat. Už za 57 sekund stáhl ztrátu Jiruš, který po průniku Bartoviče dotlačil puk za Štěpánka, ale gól musel potvrdit až rozhodčí u videa.

Vrbatovi šanci zneškodnil Štěpánek

Tím spíše pak byli Severočeši přímočařejší a nebezpečnější. Vrbata v 15. minutě vypíchl v oslabení puk Krstevovi, ale vyjíždějící Štěpánek mu pádem pod brusle znesnadnil zakončení a puk z hole rozhozeného útočníka doskákal těsně vedle tyčky prázdné branky.

Domácí i přes příznivý stav působili nejistě. Třebaže se upnuli k zodpovědné obraně, zbytečnými chybami dávali soupeři šance k vyrovnání. Štěpánek však ve 22. minutě levým betonem zmařil sólový nájezd Kašpaříkovi a podobně dopadl po náporu Nedvědovy formace i Vrbata, jehož pokus vítkovický gólman v nepřehledné situaci vyrazil.

Tlak Liberce však ve druhé polovině utkání vyšuměl a dva góly Vítkovic ve slepených přesilovkách ho definitivně ukončily. Závěr prostřední části vyšel Hadamczikově souboru náramně: okupování Leinonenovy klece po promarněných šancích Krsteva a Kvapila dokonal šťastnou dorážkou Šimíček. Nesmyslný faul Blatného za domácí brankou potrestal za dalších 118 sekund nový vítkovický střelec Strapáč, který po Hruškově teči do tyčky připojil zlomový gól na 4:1.

Triumf domácích už Liberečtí neohrozili. Závěr nezvládli takticky a jedno z pěti vyloučení Vítkovice využily v převaze pět na tři, kterou po přihrávce čerstvé domácí posily Hurtaje proměnil bombou z vrcholu přesilovkového deštníku v pátý gól Burger. Vítkovice tak po třech týdnech a teprve podruhé z posledních čtrnácti zápasů znovu oslavily výhru za tři body.

Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Strapáč (Stehlík, R. Hruška), 6. Ujčík (Kvapil, Šimíček), 38. Šimíček (Kvapil), 40. Strapáč (Trnka, R. Hruška), 52. Burger (Hurtaj, Jurečka) - 7. Jiruš (Bartovič). Rozhodčí: Minář - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 8:10, navíc Štefanka - Blatný oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 3336.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka, Ovčačík - Klimek, Štefanka, Krenželok - Strapáč, R. Hruška, Svačina - Ondřej, Burger, Hurtaj - Ujčík, Šimíček, Kvapil. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Liberec: Leinonen - Jareš, Modrý, Hunkes, Jiruš, Žabka, Derner, Harant - Bartovič, Blatný, Šachl - Podkonický, Kašpařík, Pletka - R. Vrbata, P. Nedvěd, Nedorost - Vantuch, Pabiška, Dušek - Plodek. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín