Hlavní obsah

Zlín i díky využitým přesilovkám porazil potřetí v sezóně Slavii

Hokejisté Zlína vyhráli v 46. kole extraligy nad vedoucí Slavií 4:3 po samostatných nájezdech a získali důležité body pro boj o play-off. Celek RI Okna tak má na sedmém místě před jedenáctým Kladnem už devítibodový náskok. Pražané vedou tabulku před Pardubicemi už jen o bod.

Článek

Berani porazili úřadujícího mistra a lídra extraligové tabulky již potřetí v letošní sezoně. Navíc popáté za sebou uspěli při penaltovém rozstřelu. Domácí zaznamenali všechny tři branky v základní hrací době při přesilovkách, dvě branky vítězů vstřelil kapitán Jaroslav Balaštík.

Zápas měl slavnostní začátek, neboť zlínský obránce Galvas oslavil šestistý zápas v nejvyšší soutěži. Hosté přijeli na Moravu bez brankáře Furcha, který zůstal doma s chřipkou. Slávisté hned v úvodu zužitkovali přesilovou hru. Za necelou minutu překonal gólmana Sedláčka střelou mezi betony nejlepší extraligový střelec Hruška.

Domácí mohli vzápětí odpovědět při početní výhodě, ale sehráli ji v úvodu nepřesně. Na rozdíl od Pražanů inkasovali gól při signalizovaném trestu jednoho z vlastních hráčů. Obránce Vašíček dovezl puk do útočného pásmu a před zlínským gólmanem se objevil zcela nekrytý Sloboda, který doklepl kotouč do zlínské sítě. Berani přesilovku nakonec využili, neboť sedm sekund před vypršením trestu Kolaříka se nemýlil kapitán Balaštík. Hosté v úvodní třetině výborně forčekovali a své těsné vedení mohli ještě zvýšit. V šancích se ocitli Beránek, Micka a Doležal, ale skóre se již nezměnilo.

Na začátku druhé dvacetiminutovky si vyšlápl hostující obránce Sloboda u mantinelu na Balána, ale zákrok zůstal u rozhodčího bez odezvy. Slavia mohla své těsné vedení ještě pojistit, ale ránu Vondrky i následnou dorážku Beránka gólman Sedláček kryl. Domácí měli ve druhé dvacetiminutovce výhodu 64 sekund početní převahu pět na tři. Obránce Kadlec vyfasoval za krvavý faul na Balaštíka čtyři minuty. Zlín se neprosadil při přesilovce o dva hráče v koncovce, nicméně při výhodě pět na čtyři propasíroval puk do slávistické sítě Kubiš. Gól po odrazu bruslí posvětil až videorozhodčí.

Rovněž hostům se naskytla čtyřminutová výhoda. Domácí však hráli obětavě. Všechny šance Pražanů pochytal výborný Sedláček, navíc z rychlého protiútoku zahrozil Andrašovský. Hosté mohli jít před druhou sirénou do vedení, ale Bednář a Červenka na zlínského brankáře nevyzráli.

RI Okna Zlín - Slavia Praha 4:3 SN. (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Balaštík (Hamrlík), 29. Kubiš (Leška, Köhler), 43. Balaštík (Leška, Hamrlík), rozhodující sam. nájezd Leška - 6. D. Hruška (Červenka, Bednář), 9. Sloboda (Vašíček, Bednář), 42. Drtina (Bednář). Rozhodčí: Polák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:1. Diváci: 4952.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Kučný, Lučka, Míka, Linhart, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Slavia Praha: Neruda - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Holec, P. Jelínek, Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: