Hlavní obsah

Hlavně jsem chtěl vyhrát, smutnil po neúspěšném návratu Vostřák

Dlouhých 52 měsíců byl pryč z hokejové Plzně Pavel Vostřák. Šestatřicetiletý útočník naposledy působil v druholigovém švýcarském Neuchatelu, který se nedostal do play-off a útočník s reprezentačními zkušenostmi zamířil dohrát sezónu na západ Čech. „Chtěl jsem hlavně vyhrát zápas. To se nepovedlo, takže jsem hodně zklamaný,“ popsal na dotaz Sport.cz své pocity Vostřák.

Článek

Zkušený forvard neměl problém zapadnout do týmu. „Pořád bydlím v Plzni, takže se s klukama stále potkávám. Někoho jsem sice viděl poprvé, ale jádro týmu je pořád stejné.“ Když naposledy působil v Plzni, došel se spoluhráči do semifinále soutěže po překvapivém čtvrtfinálovém vyřazení Pardubic.

Nyní Západočeši budou muset tvrdě bojovat, aby udrželi desátou pozici, zaručující předkolo play-off. Páteční prohra s Litvínovem jejich pozici ještě ztížila. „Strašně lacino jsme ztratili vedení. Bylo vidět, že psychika není taková, jaká by měla být,“ popsal jeden z týmových problémů vlašimský rodák.

Vostřáka fanoušci vyvolávali po faulu na Adamského, po němž nepřesný rozhodčí Husička nařídil trestné střílení. K tomu se postavil Tomáš Vlasák. „Neslyšel jsem, že by mě fanoušci vyvolávali. V Plzni je to s nájezdy dané, jezdí je Vlasy (Tomáš Vlasák). Má dobrou úspěšnost. Kdyby ale trenér řekl, neodmítl bych,“ uvedl Vostřák.

Vlasák ovšem neproměnil a hosté poté strhli vedení na svoji stranu. „Měl jsem půlku brány prázdnou, ale postavil se mi puk a netrefil jsem to,“ smutnil po zápase třetí nejproduktivnější hokejista extraligy. „Je to trošku psychické, nedokážeme své šance proměnit. Strašně se na góly nadřeme a pak lacino inkasujeme,“ dodal Vlasák, jenž s blížícím se koncem základní části cítí rostoucí tlak na setrvání v desítce. „Ještě je šest kol a my se nemůžeme dívat kolem sebe. Jdeme do každého zápasu, jakoby byl poslední a uvidíme na konci.“

Neúspěšnou premiéru v plzeňském dresu si vedle Vostřáka připsal i gólman Jan Chábera. „Byl to těžký zápas. Litvínov moc šancí neměl, ale vytěžil z nich maximum,“ popsal duel host z pražské Sparty. Chábera domácí fanoušky potěšil zlikvidovaným trestným střílením kanonýra Jana Čalouna. „Moc jsem to nechytil. Čaloun trefil tyčku, pak šel puk mně do ruky a ven z branky,“ řekl novinářům zjevně zklamaný Chábera. Připsat první výhru si může v neděli, kdy Plzeň hostí mistrovskou Slavii.

Reklama

Související témata: