Hlavní obsah

Znojmo - Ml. Boleslav 0:1Znojmo bez Dopity prohrálo doma s Mladou Boleslaví 0:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Sýkora 0 : 1

ZNOJMO

V souboji dvou týmů ze dna tabulky vyhrála poslední Mladá Boleslav ve Znojmě 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil při přesilovce od modré čáry Tomáš Sýkora. Znojmo zcela propadlo v koncovce, poprvé v letošní extralize nevstřelilo na domácím ledě ani branku. Po dnešní prohře se Orlům vzdálila naděje na předkolo play off, naopak je dělí pouze pět bodů od poslední Mladé Boleslavi a čeká je tak boj o udržení v extralize.

Článek

Znojmo opět bez nemocného tvůrce hry Dopity vsadilo od prvních minut na útočnou hru. Získalo i výraznou územní převahu, ke které mu dopomohly v prvních dvanácti minutách i čtyři vyloučení soupeře. Boleslavský brankář Schwarz ale vynikal naprostou jistotou a postupně vynikala stále větší bezradnost domácích útočníků.

Největší šanci získat náskok Znojmo propáslo hned v polovině první třetiny, kdy se mu nabídla po vyloučeních obránce Kočího a o chvíli později za vyhození kotouče mimo kluziště i Sýkory téměř dvouminutová přesilovka pět na tři. Jenže Orli se nedokázali v této pasáži zápasu vůbec prosadit, jejich kombinační souhra vázla. Do výkonu Orlů se navzdory bojovnosti vkrádala hlavně křečovitost.

Od druhé třetiny už Boleslav srovnala krok, začala častěji útočit a domácí tým přehrávala i přesnější kombinací. V přesilovce po vyloučení Bičánka překvapil Sýkora plachtící střelou od modré čáry brankáře Trvaje. Po inkasovaném gólu se trápení Znojma ještě zvýšilo. Většinu akcí nestačili domácí hokejisté dotáhnout až k zakončení, pokud se už dostali ke střelbě, tak postrádala přesnost.

Znojemská herní krize gradovala v polední třetině, kdy už se přestalo dařit i jednoduché zakládání útoků. Boleslav se soustředila pouze na bránění hubeného náskoku a rozbíjení kombinačních akcí soupeře. Osm minut před koncem měli hosté možnost pojistit si své vítězství při 93 sekundové přesilovce pět na tři. O to ale málem přišli, neboť po chybě boleslavských obránců ujel Svoboda a jeho sólo zlikvidoval hlavní pilíř hostujícího týmu brankář Schwarz. Znojmo sice ještě zkusilo posledních sedmdesát sekund hru bez brankáře, ale ani ta nepomohla k vyrovnání.

Znojemští Orli - BK Mladá Boleslav 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávka: 34. T. Sýkora (Král). Rozhodčí: Minář - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 2769.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Bičánek, Tesařík, Švrček, Rýgl, Mojžíš - Erat, Kucharczyk, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Plášek, Haman - od 41. min. navíc Meidl. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, Zíb, J. Moravec, Jindra, Schnabel - Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Kazionov (21. Gengel), T. Sýkora, Benda - od 21. min. navíc Gajovský, Rod, R. Pšurný. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: