Hlavní obsah

Třinec - Č.Budějovice 1:6Budějovice rozstřílely Třinec a počtvrté za sebou vyhrály venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Šimánek 0 : 1
18. Tomík 1 : 1
22. Šimánek 1 : 2
29. Duda 1 : 3
33. Poživil 1 : 4
37. Gulaš 1 : 5
50. Ptáček 1 : 6

TŘINEC

Výhra 6:1 v Třinci vrátila hokejisty Českých Budějovic zpátky do boje o předkolo play off. Jihočeši po vyrovnané první části knokautovali soupeře čtyřmi góly v prostředním dějství, dočkali se čtvrté výhry venku za sebou a desáté Plzni se přiblížili na rozdíl čtyř bodů. Třinec ukončil sérii tří výher nejtěžší domácí porážkou v ročníku. Dva góly Mountfieldu vsítil Jiří Šimánek.

Článek

Se Slezany to šlo od začátku z kopce. Třinec od startu vyvíjel aktivitu, ale dost možná klíčovou příležitost k vedoucímu gólu pohřbil Hampl, který se sám před Kovářem vylekal šance a po ledě vystřelil těsně vede tyčky.

Domácí pak zchladil Šimánek, který v 10. minutě tečí před Vojtkem obratně změnil směr Melichárkovy střely. Jihočeši úspěšně prošli i testem obávaných třineckých přesilovek: Oceláři hráli bezmála dvě minuty v pěti proti třem, ale vyjma intenzivního obléhání nic zásadního nepředvedli. Vzápětí jim mohl přitížit Gulaš, do jeho nebezpečného pokusu však Vojtek včas strčil lapačku.

Poslední záchvěv Třince přinesl vyrovnání. A i u toho musel být hostující obránce Sičáka, který se nechal obrat o puk Polanským a Tomík jeho pas zblízka usměrnil za brankovou čáru. Slovenský útočník tak skóroval po svém návratu z Trenčína i ve druhém utkání.

I tak bylo ze všeho evidentní, že Třinec nemá den. Druhá třetina odhalila slabiny Stavjaňova výběru v plní nahotě. Tristní přesilovky a chyby v obraně potrestali Jihočeši čtyřmi góly. Vedení jim vrátil Šimánek, který při přesilovce pět na tři znovu jako u první branky gólmana zmátl šikovnou tečí.

Po trefě Dudy, jemuž přihrávkou zpoza branky nachystal lehkou práci Hřebejk, domácí rezignovali. Duda se podepsal pod čtvrtý gól jako asistent, když snadno prošel obranou a Poživil jeho nezištnou přihrávku jen zvedl pod břevno. Zoufalství Třince korunoval Vojtek, který špatně vyjel za branku a Gulaš pátým zásahem do opuštěné branky ukončil jeho vystoupení v zápase.

Zápletka byla vyřešena za 37 minut. Diváky v závěru rozptýlilo už jen několik dohraných střetů a dvě trestná střílení. Zatímco to Polákovo za faul Gřegořka na Martynka vyrážečkou zlikvidoval Kovář, nedovolený zákrok Semana na Šimánka v gólové pozici nezůstal bez odezvy a Ptáček náhradníka Čechmánka překonal střelou mezi betony.

Oceláři Třinec - Mountfield České Budějovice 1:6 (1:1, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Tomík (Polanský) - 10. Šimánek (Melichárek, Ptáček), 22. Šimánek (Ptáček, Vydarený), 29. Duda (Bílek, Hřebejk), 33. T. Poživil (Duda, Bílek), 37. Gulaš (Melichárek), 50. Ptáček z trestného střílení. Rozhodčí: Homola - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 3362.
Třinec: Vojtek (37. Čechmánek) - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Gureň, Seman, Malec - Balej, Polanský, D. Moravec - Tomík, Martynek, Kováčik - D. Květoň, Peterek, V. Polák - Kanko, Hampl, Lušňák. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
České Budějovice: Jakub Kovář - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák, Posmyk, T. Poživil - Kůrka, Huml, Veselý - Gulaš, Šimánek, Melichárek - Mertl, Vak, M. Hudec - Bílek, Duda, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.

Reklama

Související témata: