Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 3:2Pletka režíroval výhru Liberce nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Žabka 1 : 0
25. Pech 1 : 1
49. Vrbata 2 : 1
53. Čutta 2 : 2
65. Pabiška 3 : 2

Hokejisté Liberce porazili ve 47. extraligovém kole Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech, když na všech jejich brankách se podílel Václav Pletka. V normální hrací době si připsal dvě asistence, při samostatných nájezdech byl autorem rozhodujícího pokusu. Severočeši bojující o přímý postup do play off tak uspěli v šestém domácím zápase za sebou, celkově vyhráli šest z posledních sedmi duelů.

Článek

Zápas začal aktivní hrou Blatného řady v obraném pásmu soupeře. Karlovarští odpověděli stejnou mincí a počastovali Leinonena brzkou sprškou střel. Poté se poprvé v dobrém světle předvedla domácím divákům nová akvizice David Vrbata, ale Mensatora nepřekonal. Ve 4. minutě si hosté poprvé pomohli nedovoleným zákrokem, ale zároveň si s oslabením si ukázkově poradili.

Liberec poté přidal na obrátkách. Nedvědova řada si vytvořila obrovský tlak před Mensatorem, který musel řešit jednu střelu za druhou. V 16. minutě už se hosté dočkali, Pletka s Podkonickým zakombinovali v útočném pásmu, nahráli na modrou čáru obránci Žabkovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a poprvé rozjásal domácí publikum. Před koncem třetiny se mohli domácí radovat podruhé, Vrbata na sebe stáhnul dva obránce, nahrál na najetého Nedvěda, který však na Mensatora nevyzrál.

Druhé dějství začalo tlakem hostí, který ještě umocnila početní výhoda. Karlovarští drželi Leinonena v permanenci častou střelbou, ten však odolával. V 25. minutě se hosté dočkali vyrovnání, kdy se ujala nenápadná, ale přesná střela Pecha, kterou domácí brankář nejspíš neviděl.

Domácí se po inkasovaném gólu nemohli dostat do tempa a hosté pokračovali v nájezdech na jejich branku. Při další přesilovce hostí finský brankář odolal jen s pomoci obránce Dernera, kdy společně zabránili jistému gólu.

Trenér domácích do třetí třetiny poslal pozměněnou sestavu, doufajíc v aktivnější hru svých svěřenců. Tygři zvýšili obrátky, ale brankář hostí si s jejich počátečním tlakem poradil. Poté ovšem sami darovali hostům početní výhodu za příliš mnoho hráčů na hřišti. Západočeši ji však nedokázali potrestat.

Domácím se pochvíli naskytla stejná příležitost, kterou po Kašpaříkově střele využil pohotově dorážející Vrbata. Na druhé straně mohl vzápětí vyrovnat osamocený střelec Kumstát, ale blesková lapačka Leinonena byla proti. S blížícím se koncem normální hrací doma houstla atmosféra na ledě i v hledišti, kterou ještě utužily sporné výroky rozhodčího. Po jednom z nich následovala přesilovka hostí, kterou využil osamocený Čutta a vyrovnal skóre vypjatého boje. Dokonce třetiny vyprodaná Tipsport aréna branku neviděli a tak za vyrovnaného stavu dospěl zápas do prodloužení, ve kterém ani jeden tým nenašel recept na skvělé brankáře. Nájezdy rozhodl Pletka, který zaznamenal 150. branku v soutěži.

Bílí Tygři Liberec - Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Žabka (Pletka, Podkonický), 49. R. Vrbata (Kašpařík, Pletka), rozhodující nájezd Pletka - 25. Pech (Dobroň, Melenovský), 53. Čutta (Kumstát, Skuhravý). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5, navíc Čutta (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Leinonen - Jiruš, Hunkes, Žabka, Derner, Modrý, Jareš - Podkonický, Kašpařík, Pletka - R. Vrbata, P. Nedvěd, V. Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl - Vantuch, Dušek, Pabiška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Karlovy Vary: Mensator (na nájezdy Sáblík) - Němec, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dej, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zucker, Milan Procházka, Zaťovič. Trenéři: Paleček a Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice