Hlavní obsah

Kladno - Zlín 3:2Dva góly a asistence Patery pomohly Kladnu k výhře nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kubiš 0 : 1
21. Patera 1 : 1
29. Leška 1 : 2
35. Patera 2 : 2
62. Kalla 3 : 2

Hokejisté Kladna porazili ve 47. kole extraligy Zlín 3:2 v prodloužení a stále se tak drží reálně ve hře o postup do předkola play-off. Díky dvěma gólům a asistenci kapitána Pavla Patery ztrácí Středočeši na desáté místo jen čtyři body.

Článek

V úvodní třetině se nehrál příliš líbivý hokej. Zlín si pečlivě hlídal svoje obranné pásmo a spoléhal na brejky. Přesně v polovině první části hry sebral puk za svou brankou hostující Kubiš, projel celým kluzištěm, aniž by mu přitom nikdo bránil, a překonal nešťastného Kopřivu.

Kladenští se poté zlepšili, dostávali se na dostřel zlínské branky, ale z řady příležitostí vytěžili jenom tyč po střele Novotného v přesilové hře. Ostatní možnosti zlikvidoval výtečný osmnáctiletý gólman Sedláček.

Na začátku druhé třetiny se domácí přeci jen gólu dočkali. Patera při signalizovaném vyloučení hostujícího hráče v pádu poprvé překonal Sedláčka. Domácí mohl posunout do vedení Frolík, ale v jasné příležitosti nedal.

Moravský celek se překonával nadále v obětavosti a čekal na chybu soupeře. Také se jí dočkal, neboť domácí obránci dokázali vyhodit puk z vlastní třetiny a zkušený Leška bekhendovou střelou pod horní tyč znovu převážel misky vah na stranu hostů. Kladnu se ale podařilo vyrovnat při dvojnásobné přesilové hře, kdy snad pětkrát odražený puk nakonec propasíroval za brankovou čáru opět Patera.

Třetí dvacetiminutovka byla oboustranně opatrná. Ani jeden z týmů se nehnal do přílišného útočení. Hosté působili hokejovějším dojmem a vytvořili si dvě stoprocentní šance, Záhorovský ani Balaštík však Kopřivu nepřekonali. V samém závěru normální hrací doby byl vyloučen již potřetí v utkání zlínský Leška, ale domácí přes enormní snahu velmi dobře chytajícího Sedláčka nepřekonali.

Gólu se ale nakonec dočkali v prodloužení, v momentě, kdy se Leška vracel z trestné lavice. Paterovu přesnou přihrávku zužitkoval tvrdou střelou od modré Kalla.

Geus Okna Kladno - RI Okna Zlín 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Patera (Martin Procházka, V. Novák), 35. Patera (Martin Procházka), 62. Kalla (Patera) - 10. Kubiš (Rom. Vlach, Bořuta), 29. Leška. Rozhodčí: Šír - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 2485.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, A. Novotný, D. Růžička, Pavlas, Trončinský - V. Novák, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata: