Hlavní obsah

Snažíme se vyhecovat, věří plzeňský kapitán Straka v postup do play-off

Postup do vyřazovacích bojů letošního extraligového ročníku drží hokejisté Plzně ve svých rukou. Do konce základní části zbývá posledních pět kol a Západočeši jsou na desátém místě, které zaručuje předkolo. Poté se brány play-off definitivně uzavřou. "Každý zápas už je klíčový," uvědomuje se kapitán a manažer plzeňských hokejistů Martin Straka.

Článek

Stejně jako v loňském ročníku, také letos laboruje Plzeň na hranici úspěchu a neúspěchu. Přes skvělý start do sezóny se po sedmačtyřiceti kolech nacházejí Západočeši na 10. místě, posledním postupovém do předkola play-off.  "Dáme do toho všechno," burcuje Straka na oficiálních stránkách plzeňského klubu před posledními pěti duely základní části.

Na tabulku se raději nedívá. "Nemyslím na šestku nebo desítku, pro nás je teď klíčový nadcházející zápas," vyhlíží s očekáváním středeční duel na ledě Bílých Tygrů druhý nejproduktivnější hráč Lasselsbergeru se 17 góly a 23 asistencemi. Přeje si jediné. Dostat se konečně po letech znovu do play-off.

"Každý zápas už je už klíčový. Jak v Liberci, tak i na Kladně to bude obrovsky těžké. Navíc tato mužstva jsou v tabulce kolem nás, takže obzvlášt tato utkání budou strašně důležité," řekl Straka, jenž přišel z NHL spasit svůj mateřský klub.

Pět let nezažili atmosféru play-off

S velkým očekáváním doufají fanoušči Plzně ve šťastný konec. Vždyť dlouhých pět let nezažili atmosféru vyřazovacích bojů, naposledy v ročníku 2003/04 změřili síly ve druhém kole se Zlínem a byli vyřazeni 1:4 na zápasy. "Doufám, že se uklidníme a závěr zvládneme," hlásí šestatřicetiletý forvard.

Reprezentační pauza přišla svěřencům trenérského dua Pavel Hynek - Milan Razým po sérii dvou domácích porážek s Litvínovem a Slavii vhod. "Nálada dobrá rozhodně nebyla, věřím, že nám pauza po psychické stránce hodně pomůže," řekl bývalý hráč Pittsburghu, Ottawy, NY Islanders, Floridy, Los Angeles a NY Rangers, jenž v zámořské NHL strávil patnáct sezón a odehrál 954 utkání.

"Trénujeme a snažíme se udělat maximum,“ ubezpečuje Straka. “Zaměřujeme se hlavně na defenzívu, protože dostáváme spoustu zbytečných gólů a to bychom určitě chtěli zlepšit," doufá autor 717 kanadských bodů (257+460) ze základní části NHL. "Hodně se o naší situaci bavíme, motivujeme se, snažíme se povzbudit, vyhecovat a udělat pohodu, abychom ten těžký závěr sezóny co nejlépe zvládli," prohlásil.

Reklama

Související témata: