Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 2:5Bednář opět bodoval a režíroval výhru Slavie v Litvínově 5:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Bednář 0 : 1
7. Micka 0 : 2
36. Černý 1 : 2
40. Bednář 1 : 3
50. Kubinčák 2 : 3
57. Hruška 2 : 4
60. Hruška 2 : 5

Hokejisté pražské Slavie se opět o něco přiblížili vítězství v základní části probíhajího ročníku O2 extraligy, když ve 48. kole zvítězili v Litvínově 5:2. Po dvou gólech vstřelili útočníci Jaroslav Bednář a David Hruška. Oba přidali navrch ještě asistenci. Bednář tak opět prodloužil svou sérii zápasů, v nichž bodoval. Povedlo se mu to již ve dvacátém utkání po sobě.

Článek

Do magnetu kola mezi třetím Litvínovem a první Slavií nastoupila obě mužstva bez svých tradičních kapitánů, domácí bez Reichela a hosté bez Beránka. Do utkání vlétli domácí jako uragán, hned v úvodních vteřinách měli dobré šance Jánský a Šlégr, ale na juniora Furcha v brance Pražanů si nepřišli. Ve čtvrté minutě rozbili Trávníček s Bednářem tvrzené sklo a hra se musela na pár minut přerušit.

Poté, co se začalo znovu hrát, bylo na hrací ploše pouze jedno mužstvo, a to hostující Slavia. Nejdříve gólman Hübl ještě stačil Slobodovu střelu lapačkou vytěsnit mimo svou svatyni. O pár sekund později se už ale hosté radovali, když se trefil nejproduktivnější hráč soutěže Bednář a prodloužil tak svou parádní sérii.

V sedmé minutě se v přesilové hře po krásné kombinaci trefil do prázdné branky Micka a zvyšoval na 0:2. V polovině první třetiny si zahráli přesilovou hru i domácí, ale nedokázali se dostat ani do útočného pásma. Poté se začalo blýskat na lepší časy, kdy se v dobrých šancích ocitli domácí Bahenský, Maxa a nakonec Jánský, který byl nejblíže gólu, když trefil horní tyč.

Na začátku druhé části se hrálo ve čtyřech na obou stranách, což více vyhovovalo domácím, ale vynikajícího Furcha nedokázali překonat. Ve 25. minutě se v šanci ocitl Branda, poté i Kroupa, ale opět to byla stejná písnička, neboť vše s přehledem chytil slávistický brankář. V polovině utkání jel Trávníček sám na branku, ale Žižka mu včas a hlavně čistým způsobem touš vypíchl.

Ve 36. minutě se domácí konečně dočkali kýžené branky, když se v přesilové hře po pěkné přihrávce Šlégra trefil Černý. Ale 48 vteřin před koncem druhé třetiny ujížděl sám na Hübla Červenka, kterého nedovoleně zastavil Skuhrovec, a rozhodčí nařídili trestné střílení, které s přehledem proměnil penaltový mág Bednář.

Na začátku třetího dějství byl sám před brankou Lukeš, jenže trefil Furcha pouze do hrudi. V 50. minutě domácí opět využili přesilovou hru, když se se štěstím trefil bekhendem Kubinčák. To však bylo z domácí strany vše a zbytek duelu patřil Pražanům.

O tři minuty později šli na branku Sklenář s Bednářem a druhý jmenovaný zakončoval, ale Hübl se stačil přemístit a jeho střelu chytil. V 57. minutě při signalizovaném vyloučení se trefil z přečíslení po Žižkově přihrávce do prázdné branky Hruška, který 15 vteřin před koncem po fatální Hüblově chybě přidal i svou druhou trefu a upravil výsledek na konečných 2:5, čímž si Slavia upevnila vedení v tabulce.

Litvínov - Slavia Praha 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 36. J. Černý (Šlégr, Lukeš), 50. Kubinčák (Branda, Skuhrovec) - 4. Bednář (Sloboda, Sklenář), 7. Micka (D. Hruška, Bednář), 40. Bednář z tr. střílení, 57. D. Hruška (Žižka, Červenka), 60. D. Hruška. Rozhodčí: Hodek, Kubeš - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:1. Diváci: 6405.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Walter, Punčochář, Vobořil, Švarný - Jánský, J. Černý, Lukeš - Kubinčák, Branda, Trávníček - Bahenský, Rindoš, Jenáček - Bojer, Heinisch, Maxa. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Slavia: Furch - Sloboda, Vašíček, Drtina, Žižka, Kolařík, Špelda - Bednář, Červenka, Sklenář - D. Hruška, Endál, Vondrka - Micka, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: