Hlavní obsah

Karlovy Vary - Kladno 3:2Karlovy Vary se k výhře nad Kladnem protrápily až v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Dobroň 1 : 0
6. Čurilla 1 : 1
39. Frolík 1 : 2
43. Řezníček 2 : 2
63. O. Němec 3 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 48. kole O2 extraligy Kladno 3:2 v prodloužení, přestože po dvou třetinách prohrávali s nejhorším týmem soutěže na soupeřových kluzištích 1:2. Rozhodující trefu zaznamenal na konci třetí minuty nastavení Ondřej Němec z trestného střílení.

Článek

Pro oba týmy důležitý zápas začal o mnoho šťastněji pro domácí. Hned první střelou na branku Kladna nachytal ve druhé minutě nepřipraveného gólmana Kopřivu obránce Dobroň. Karlovarští pokračovali v aktivitě a Pech nebezpečně vystřelil nad branku hostujícího brankáře.

Při prvním vyloučení hostí opět nebezpečně střílel Pech. Ihned po skončení přesilové hry však v šesté minutě vyrovnal z nepřehledné situace před brankou Mensatora Čurilla. Chvilku poté konzultovali arbitři s videorozhodčím, zda po objetí kladenské branky Kumstátem neskončil puk za zády Kopřivy. Videorozhodčí však potvrdil, že se o branku nejednalo.

Po vyrovnávací brance Kladna se Energetici tlačili dopředu, když šance měli postupně Sailer a Melenovský. Při první početní výhodě hostí Kladno několikrát nebezpečně ohrozilo Mensatora, ale ten byl vždy připraven. Krátký nápor Kladna přerušila šance Sailera s Hluchým. Ještě v 16. minutě nebezpečně pálil do lapačky Mensatora Horna.

Druhou třetinu začali domácí přesilovkou, když největší šanci nevyužil Řezníček, který střílel do pravého růžku kladenské branky. Střela šla však mimo. Při kladenské přesilovce poté roztočili "Paterovci" svůj pověstný kolotoč, ale bez brankového efektu. Ve 29. minutě nastřelil tyč Kopřivovy branky Skladaný. Na ledě se neúprosně bojovalo o každou píď ledu.

Ve 31. minutě se v jedinečných šancích ocitli Kladenští, ale Mrázek a hned po něm Frolík je v gól proměnit nedokázali. V této chvíli začali být Středočeši lepším týmem, což i potvrdili ve 39. minutě, kdy v oslabení ujel po chybě Řezníčka Frolík a nekompromisně zavěsil za Mensatorova záda.

Veterán domácí obrany ve 43. minutě svoji chybu napravil a nad pravé Kopřivovo rameno nekompromisně zavěsil. Po vyrovnávací brance domácí ožili a přitlačili hosty do jejich obranného pásma. Velké šance postupně měli Skuhravý, výborně hrající Pech a v 54. minutě Košťál, ale bez efektu.

Energie Karlovy Vary - Geus Okna Kladno 3:2 v prodloužení (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Dobroň, 43. Řezníček (Košťál, Kumstát), 63. Němec z tr. střílení - 6. Čurilla (Bělohlav), 39. Frolík (Hájek). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4, navíc Diviš (Kladno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3320.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Dobroň, Němec, Duben, Prošek, Mudroch, Čutta, K. Černý - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dej, Hluchý, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zaťovič, Milan Procházka, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, A. Novotný, Šmach, Kameš, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Valský, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín