Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 4:5Vlasákův hattrick vzkřísil plzeňské naděje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Nedorost 1 : 0
9. Žabka 2 : 0
11. Straka 2 : 1
12. Kašpařík 3 : 1
30. Tomas 3 : 2
40. Pabiška 4 : 2
40. Vlasák 4 : 3
54. Vlasák 4 : 4
57. Vlasák 4 : 5

LIBEREC

Hokejistům Plzně se může v extralize dýchat zase trochu lépe. Oživili naději na play off, když i počtvrté v sezóně porazili Liberec a výhrou 5:4 bodově dotáhli Bílé Tygry v tabulce. Klíčový byl pro hosty hattrick v podání Tomáše Vlasáka. „Před reprezentační pauzou se mi střelecky zrovna nedařilo, takže jsem rád za ty tři trefy během sedmnácti minut,“ líčil nejlepší plzeňský střelec, jenž má na kontě už 26 gólů.

Článek

„Hrozně důležité bylo, že jsme to nezabalili a rvali se o výsledek i po tom špatném začátku. Přišlo mi, že Liberec si ve třetí třetině až moc hlídal výsledek, my jsme víc jezdili a byli aktivnější,“ tvrdil Vlasák s tím, že Plzeň pojímá posledních pět kol jako play off.

„Když z nich tři vyhrajeme, postoupíme do skutečné vyřazovací části. Zatím je to tedy 1:0 pro nás, o druhé vítězství se budeme snažít ve čtvrtečním televizním utkání s Plzní,“ vykládal plzeňský útočník. Hodně jsme se snažili pilovat defenzívu a přesto tam v úvodu byly děsivé hrubky. Po špatném začátku jsme ale naštěstí herně vyrostli a urvali zlaté body,“ dodal trenér hostů Pavel Hynek.

Liberec v modrých retro dresech ze 70. let poslední zápas na vlastním ledě v základní části nezvládl, přitom ve vyprodané hale během 86 vteřin úvodní části získal dvoubrankový náskok a měl i pohotovou odpověď na plzeňské snížení. Třetí obdržený gól přiměl juniora Francouze v brance hostů ke střídání, jistota náhradníka Chábery umravnila ofenzivní liberecké choutky.

Plzeň navíc zlepšila pohyb i přesnost hry. Snížila a nezlomil ji ani gól do šatny v poslední minutě druhé třetiny. O 14 vteřin později totiž spustil kanonádu Vlasák, který v závěrečném dějství opakovaně trestal pasivitu chybujícího Liberce, jenž i power play hrál už zcela bez šťávy. „Od druhé třetiny jsme nebruslili a dělali hodně chyb, naší hře scházelo víc srdce,“ uznal asistent domácího trenéra Jaroslav Nedvěd.

„Ztratili jsme správné tempo hry a dobře rozehrané utkání úplně zkazili. Přišlo mi, že v závěru nemáme sílu, to se promítlo i do toho, že jsme nestačili bruslařsky, nedohrávali plzeňské hráče a vlastně nás porazil Strakův útok,“ smutnil autor úvodní branky zápasu Václav Nedorost. „Prohráli jsme si to sami. Chtěli jsme získat důležité body, jenže je má Plzeň. Teď jedeme čtyřikrát ven, žádná hitparáda, ale musíme stůj co stůj udělat alespoň pět bodů, jinak by se taky play off mohlo hrát bez nás,“ dodával liberecký útočník Lukáš Pabiška a litoval, že jeho přesilovková trefa ze závěru druhé části nebyla vítěznou.

Bílí Tygři Liberec - Lasselsberger Plzeň 4:5 (3:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 8. V. Nedorost (Pletka, R. Vrbata), 9. Žabka (Pabiška), 12. Kašpařík (V. Nedorost), 40. Pabiška (Jareš, Víšek) - 11. Straka (Vostřák, Vlasák), 30. Tomas (Kracík, Benák), 40. Vlasák (Smrek), 54. Vlasák (Vostřák, Straka), 57. Vlasák (Vostřák, Straka). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Leinonen (30.-32. Fikrt) - Jareš, Modrý, Harant, Jiruš, Žabka, Derner, od 21. navíc Hunkes - Podkonický, Blatný, Pletka - R. Vrbata, Kašpařík, V. Nedorost - Pabiška, Plodek, Víšek - Špaček, Dušek, Vantuch. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Plzeň: Francouz (12. Chábera) - Benák, Dresler, Cartelli, Redlihs, Čakajík, Smrek, od 21. navíc Pácal - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Ludvík - Adamský, Kubalík, Dvořák - Kubica, Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama