Hlavní obsah

Po výsledku na Spartě byli nakonec zklamaní oba soupeři

PRAHA

Až do času 55:55 svítilo na světelné tabuli v Areně Sparta lichotivé skóre 2:0 pro domácí hokejisty a červenožlutomodří fanoušci už pomalu oslavovali v zápase s Českými Budějovicemi zisk tří bodů. Jenže Jihočeši se obdivuhodně vzpamatovali a brankami Veselého a Kůrky dokázali ještě vyrovnat. V prodloužení pak Sparta přidala rozhodující gól, přesto po zápase převládalo zklamání na obou stranách.

Článek

"V zápase jsme měli tolik šancí, že jsme mohli rozhodnout o vítězství už mnohem dříve," připomněl na pozápasové tiskové konferenci trenér Sparty František Výborný. A spokojený nebyl ani jeho protějšek Jan Tlačil. "V prodloužení jsme měli dvě velké šance, které jsme nevyužili. A pak následoval trest," litoval českobudějovický kouč.

Huml: Ta přesilovka, to byla katastrofa"

"Je to jenom naše škoda, že jsme nedokázali získat i druhý bod. Po gólu na 2:1 Sparta trochu znervózněla a začala hrát opatrněji, čehož jsme taky využili. I v prodloužení jsme měli dvě velikánské šance. Ale platí nedáš - dostaneš. Sparta využila přesilovku za pár vteřin," vykládal útočník Mountfieldu Ivan Huml.

Nejvíc jej mrzelo, že tým nedokázal využít přesilovku pět na tři v úvodu třetí třetiny. "Normálně tyhle situace trénujeme, ale tentokrát to bylo úplně katastrofální. To byl až ostudný výkon! Musíme se nad tím zamyslet a zapracovat na tom, protože takovéhle situace by měly rozhodovat zápasy a my se pomalu nedostali ke střele," rozčiloval se Huml.

Rozezlený Černošek

Nespokojen byl ale na druhé straně i obránce Sparty Marek Černošek. "Před zápasem bysme dva body brali, protože Budějovice měly před pauzou fazónu a my se naopak trápili. Ale dneska jsme si rozhodně zasloužili tři body," tvrdil bek, jenž se smolně podepsal pod první branku Budějovic. V 56. minutě trefil Veselý jeho brusli tak, že na odražený puk nestačil brankář Přikryl zareagovat.

Frustrovaný Černošek vzápětí rozmlátil hokejku. "Měl jsem vztek, protože jsem tušil, že by ten gól mohl ovlivnit zápas a to se také nakonec stalo. V ten moment mě to děsně vytočilo," vysvětlil sparťanský obránce a barvitě popisoval celou situaci. "Puk letěl z jejich pravé strany a přede mnou ještě nějak změnil směr a trefil mě přímo do brusle. Kdyby nezměnil směr, tak jsem ho měl, protože mi směřoval přímo na hůl a já si pro něj šel a chtěl ho vyvézt ven z obranné třetiny."

"Celý zápas jsme měli pod kontrolou a pět minut před koncem dostaneme takový smolný gól. Trochu nás to poznamenalo," pokračoval Černošek, jenž ani neviděl vyrovnávací trefu Kůrky o dvě minuty později. „Já byl tak naštvanej, že jsem měl celou dobu sklopenou hlavu. Až potom jsem ho viděl na kostce," dodal.

Reklama

Související témata: