Hlavní obsah

Ptáček na Spartě nehrál kvůli gentlemanské dohodě

PRAHA

Těšil se, jak si zahraje proti svým, ale z konfrontace s bývalými spoluhráči sešlo. Bývalá ikona Sparty František Ptáček strávila zápas v Holešovicích jen v kulichu na střídačce Českých Budějovic. "Že hrát nebudu mi sdělil manažer. Prý šlo o dohodu mezi kluby. Já ale o tom nevěděl," litoval po zápase obránce.

Článek

Ptáček přestoupil do Českých Budějovic před pár týdny a hned si zjišťoval, jestli bude moci proti Spartě nastoupit. "Díval jsem se do smlouvy a nenašel jsem tam, že nebudu moct hrát," prohlásil Ptáček. Přesto se před zápasem proti svému bývalému klubu do výstroje nepřevlékl. "Byla to gentlemanská dohoda mezi kluby," vysvětlil generální manažer Budějovic František Joun.

Z absence 33letého obránce byli překvapeni i spoluhráči. "Dozvěděl jsem se o tom až na rozbruslení. Asi šlo o nějaké rozhodnutí mezi Spartou a Mountfieldem," krčil rameny útočník Ivan Huml. "Franta nám určitě hodně chyběl. V posledních zápasech to byl náš klíčový hráč a podával vynikající výkony. Právě v přesilovkách byla jeho absence hodně znát," dodal.

Vykoukal byl radši, že Ptáček nenastoupil

"Já myslel, že bude hrát. Ale na rozbruslení jsem ho neviděl, tak mi došlo, že tam byla asi nějaká dohoda mezi kluby," divil se v rozhovoru pro Sport.cz i bývalý parťák Ptáčka ze Sparty Jiří Vykoukal. "Ale na jednu stranu jsem rád, že nehrál. Přece jenom je to dlouholetý Sparťan a publikum ho má rádo, takže jsem měl obavu, aby se to nezvrhlo v nějaké skandování a vyvolávání Franty. To by nám asi moc nepomohlo," vysvětlil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice