Hlavní obsah

Třinec podal stížnost na rozhodčí kvůli prvnímu gólu Zlína

Vedení hokejistů Třince podalo po středečním extraligovém utkání ve Zlíně stížnost na hlavní rozhodčí Antonína Jeřábka s Vladimírem Šindlerem, kteří prý uznali neregulérní gól domácího útočníka Romana Vlacha. Podle zástupců slezského klubu gól neměl být uznán kvůli postavení jednoho z útočících hráčů v brankovišti. Oceláři ve Zlíně prohráli 1:2.

Článek

Třinec napadl platnost prvního gólu zápasu z času 47:01. Proti pravidlům se měl provinit jeden ze zlínských hráčů, který svým postavením v brankovišti znemožnil pohyb gólmanu Čechmánkovi proti Vlachově střele. "Podle nás stál v tomto momentě v brankovišti neoprávněně hráč Zlína, který tím pádem bránil gólmanovi. Gól proto považujeme za neregulérní," řekl ČTK mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Klub adresoval podnět k projednání situace komisi rozhodčích a současně o něm informoval ředitele extraligy Stanislava Šulce. Sporný moment se na zlínském ledě paradoxně odehrál přesto, že do všech zápasů středečního 48. kola byli poprvé v sezoně nasazeni dva hlavní sudí.

"O to více je to zarážející. Přitom došlo k fatální chybě a ovlivnění zápasu. Do té doby byl nerozhodný stav 0:0, první gól byl v dané chvíli klíčový," podotkl Pullmann. "Nechceme predikovat rozhodnutí komise, ale jde nám o to, aby někdo uznal chybu a vyvodil závěry," dodal.

Reklama

Související témata: