Hlavní obsah

Sáblík a Zaťovič prodloužili smlouvy v Karlových Varech

KARLOVY VARY

Brankář Lukáš Sáblík a útočník Martin Zaťovič budou i v nadcházejících sezónách působit v kádru hokejistů Karlových Varů. Oba podepsali s Energií nové kontrakty na dva roky s roční opcí. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Brankář Karlových Varů Lukáš Sáblík

Článek

Dvaatřicetiletý Sáblík kryje úspěšně záda gólmanské jedničce Lukáši Mensatorovi. "Lukáš je se svou pozicí v týmu spokojený a klub dlouhodobě těží z jeho vysoké výkonnosti," řekl serveru tiskový mluvčí klubu Jiří Holý.

Sáblík v této sezóně extraligy nastoupil v osmi zápasech, má v nich průměr 3,65 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,12 procenta. V této sezoně nastoupil také v jednom utkání za prvoligový Chomutov a v 18 zápasech ve stejné soutěži za Most. V nejvyšší soutěži má na kontě bývalý hráč Jihlavy a Zlína celkem 140 utkání.

Čtyřiadvacetiletý Zaťovič v tomto ročníku zaznamenal v 43 utkáních šest bodů za tři trefy a stejný počet asistencí. V devíti zápasech vypomáhal Mostu a připsal si pět branek a jednu přihrávku. "Martin nás letos velmi mile překvapil. Počítali jsme, že bude pendlovat mezi prvním týmem a Mostem, ale své šance při zranění několika hráčů se chytil skutečně výborně," dodal Holý na adresu forvarda, který za extraligovou kariéru odehrál 90 utkání a získal v nich sedm kanadských bodů.

Reklama

Související témata: