Hlavní obsah

Sebevědomá Plzeň rozcupovala sny Kladna

KLADNO

Dva zápasy, šest bodů! Skvěle vykročila hokejová Plzeň za účastí ve vyřazovacích bojích extraligy, které garantuje účast v první desítce. V přímém souboji o postupové místo včera smetla Kladno, jež živí už pouze teoretickou naději.

Článek

„Lepší bilanci jsme si přát nemohli. Jsme stoprocentní a máme ještě tři zápasy. Přitom před středečním zápasem v Liberci jsme nebyli v optimálním rozpoložení. Ale teď jsme nabrali psychickou pohodu,“ rozplýval se po vítězství v Kladně plzeňský kapitán Martin Straka. „Naše sebevědomí narostlo. Hráli jsme lehce a zcela jsme naplnili taktické pokyny,“ přitakával Pavel Hynek, trenér Západočechů.

Jeho svěřenci teď klidně mohou spřádat sny o umístění v nejlepší šestce. Hostí doma Znojmo a Pardubice, jedou do Třince. „Nekalkulujeme, protože se nám v posledních domácích zápasech moc nedařilo. Ale je velmi příznivé, že máme vše ve své moci a nemusíme spoléhat na výsledky ostatních,“ neskrýval Hynek nadšení ze stoprocentní bilance po reprezentační pauze. „Nechtějte po mně žádné soudy. Už teď hrajeme každý zápas jako play off. Ale je v nás velká touha,“ říkal Straka.

Kladenský sen o spanilém závěru znamenajícím účast v desítce nejlepších je po včerejšku prakticky v troskách. Středočeši jedou totiž třikrát na led soupeřů, kde v předešlých třiadvaceti zápasech jen třikrát vyhráli za tři body. A ztrácejí pět bodů na desátého. „Šance je velmi malá. Navíc výkon jako s Plzní by nebyl dost dobrý ani pro play out,“ hrozil se Zdeněk Müller, trenér Kladna.

„Báli jsme se jít do soubojů jeden na jednoho a před bránu, kde hokej bolí,“ posteskl si útočník Středočechů Radek Bělohlav. „Byla by to spíše náhoda, kdybychom teď postoupili do desítky. Už delší dobu koukáme v tabulce pod sebe. Teď když jedeme třikrát ven, musíme pobrat alespoň nějaké plusové body, abychom neměli tak špatnou pozici,“ přemítal Bělohlav.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Třinec - Pardubice 0 : 0 5. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články