Hlavní obsah

Č.Budějovice - Zlín 1:2Zlín potvrdil v Českých Budějovicích, že se mu v nájezdech daří

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kubiš 0 : 1
35. Mertl 1 : 1
65. Leška 1 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic prohráli ve 48. kole extraligy doma se Zlínem 1:2 po samostatných nájezdech a propásli tak šanci přiblížit se postupu do předkola play off. Zlín se naopak díky své silné stránce, samostatným nájezdům, posunul v tabulce na šesté místo zajišťující přímý postup do čtvrtfinále.

Článek

Berani zvládli vítězné penaltové rozuzlení pošesté za sebou, potřetí byl autorem rozhodujícího nájezdu Petr Leška.

Na první zajímavou šanci čekali diváci téměř sedm minut. A hned skončila gólem. Při Galvasově vyloučení se hosté vymanili ze zámku Budějovic a Kubiš s Andrašovským se řítili na jediného obránce Vydareného. Andrašovský z levé strany nahrával, gólman Kovář se nestačil přemístit a Kubiš do odkryté klece otevřel v oslabení skóre.

Domácí dostali možnost na šok rychle zapomenout, neboť za katr putoval i Nosek a Jihočeši hráli 41 vteřin v pěti proti třem. K jejich smůle však Toman, Gulaš ani Vak neskórovali. V 11. minutě se znovu pokoušel o střelbu Toman, během následného trestu Humla se do šancí naopak dostali Rachůnek, jehož pokus ale vytáhl Kovář lapačkou. Galvasova střela poté skončila na horní tyčce.

Divákům v Budvar Aréně pořádně zatrnulo v úvodu druhé dvacetiminutovky, když při hře čtyř proti čtyřem Balaštík našel na útočné modré Lešku, který jel sám na branku. Naštěstí pro domácí však účinnou fintu na Kováře nevymyslel. V dalším průběhu nechal Kůrka dvakrát po sobě vyniknout pozorného Sedláčka a při trestu Köhlera pak budějovičtí roztočili ve zlínském pásmu "drtivý" kolotoč. Pokusy Kůrky, Vaka a Šimánka ale za Sedláčkova záda neprošly a když se před hostujícím brankářem ocitl s pukem zcela sám Huml, přemýšlel tak dlouho až jej jeden z obránců povalil na led.

V závěru další přesilovky, kdy seděl na trestné lavici Kučný, se čtyři Jihočeši z bezprostřední blízkosti vehementně snažili protlačit kotouč za brankovou čáru, ale zlínskou hradbu neprorazili. Rovněž při dalším Galvasově trestu domácí svého soupeře zatlačili do obrany, skóre se však stále neměnilo. Vyrovnání přišlo až po střele Hudce, kterou Sedláček stačil vytěsnit, ale na dorážku Mertla byl krátký. Poté měl šanci ještě Huml, ale Kůrkovu přihrávku nezužitkoval.

Tlak Budějovic pokračoval i ve třetí části a nechtěně k němu přispěl hostující Kollár, jenž vyhazoval kotouč, trefil světelnou kostku a vyfasoval za to dvouminutový trest. Zlínská tvrz však znovu odolala. V 53. minutě měl po chybě soupeře obrovskou šanci Huml, ale Sedláčka nepřekonal a neuspěl ani dotírající Veselý. Přes velkou snahu domácích zůstalo nepotrestáno vyloučení Kučného a po něm Kollára.

Ještě deset vteřin před třetí sirénou dorážel zblízka na Sedláčka domácí Gulaš, ale znovu marně. V prodloužení hráli Jihočeši další přesilovku, ale skvělý Sedláček vytáhl střely Ptáčka i Kůrky a navíc Kubiš si v oslabení dovolil protiútok zakončený střelou do Kovářových betonů. O druhém bodu pro hosty rozhodl Leška, který jako jediný proměnil samostatný nájezd.

České Budějovice - Zlín 1:2 po SN (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Mertl (M. Hudec) - 7. Kubiš (Andrašovský), rozhodující nájezd Leška. Rozhodčí: Kubeš, R. Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:11, navíc M. Hudec - Kučný oba 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5830.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Vydarený, Toman, Sičák - Kůrka, Huml, Veselý - M. Hudec, Vak, Mertl - Gulaš, Duda, Melichárek - Ferebauer (25. Bílek), Šimánek, Hřebejk. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Zlín: Sedláček - Nosek, Galvas, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Balán, Andrašovský - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama

Související témata: