Hlavní obsah

Bednářovi rekord po debaklu pořádně zhořkl: Přehráli nás na celé čáře

Jan ŠkvorSport.cz

Proti Liberci slávistický Jaroslav Bednář ustanovil nový rekord české hokejové extraligy. Bodoval již v jednadvacátém zápase v řadě, čímž o jedno utkání překonal svého nynějšího kouče Vladimíra Růžičku. Náladu na tradiční vtípky ale neměl. Úřadující mistr po zoufalém výkonu podlehl na domácím ledě Liberci 1:7. „Náš výkon byl tragický,“ uvědomoval si Bednář.

Článek

Takhle jste si oslavu určitě nepředstavoval, že?

To je jasný. Když dostaneme doma takovouhle rychtu, není to nic potěšujícího. Ale ono to je dobře, alespoň si po úspěšné sérii sedneme před play-off na prdel. Liberečtí nám ukázali, jak má být mužstvo na play-off připravené. Musíme se z toho poučit.

Cítíte po pokoření rekordu navzdory prohře alespoň částečné uspokojení?

Ne, ne, ne. Vzpomněl jsem si na to jen bezprostředně po gólu, kdy ke mně někdo přišel na střídačce a plácl mě přes nohy a řekl „Gratuluji“. Samozřejmě mě to na ledě po gólu proběhlo hlavou, ale to bylo všechno.

Vyměnil byste svou sérii za tři body?

To je úplně něco jiného! Nebudu kecat, ale má série mi nic neříká. Nic levnějšího nebude. Samozřejmě je hezké, že jsem se přidal mezi špičkové hráče, kteří to k podobnému milníku dotáhli, ale radši bych dal dva góly a vyměnil to za tři body.

Do utkání jste přitom vstoupili dobře, dali jste vedoucí gól, navíc jste hráli dlouhou přesilovku pět na tři. Kde se to zlomilo?

Na liberecký nástup a výkon jsme nebyli dostatečně připravení. Šli po vítězství víc než my. To podle mě rozhodlo. A ta pět na tři? Dal by se jeden gól... Liberec byl tak našláplej a při chuti... Přehrál nás na celé čáře. My jsme se ani nestačili divit. Vyhráli zaslouženě. Náš výkon byl tragický!

To je pravda. Zvlášť druhá a třetí třetina byla v podání Slavie doslova katastrofální. Do útočného pásma jste se až na výjimky prakticky nedostali...

Jezdili jsme tam jak na pouti. Liberec byl důrazný v rozích i před bránou. Přesně takhle to bude v play-off vypadat.

Bylo těžké na začátku druhé třetiny za stavu 1:5 hledat motivaci do zbylých minut?

To přemýšlíš co s tím, co změnit, abys ten vlak zastavil. Dneska se to bohužel nepovedlo, vyžrali jsme si to. Ale přiznávám, že výkon byl takový, že se nemůžeme ničemu divit.

Po výhře v Litvínově jste řekl, že nyní je cílem Slavie skončit po základní části první. Po pátku se před vás dostaly Pardubice. Je hodně nepříjemné, že už to nemáte ve vlastních rukách?

Nevím, jaký mají los Pardubice, ale furt tu jsou ještě tři zápasy, které musíš vyhrát. Navíc je tabulka tak nahňácaná, že jistá není ani první čtyřka. Teď už nebude žádný zápas lehký.

Pomalu jde do tuhého, základní část vrcholí. Slavii navíc pro nemoc chybí opory Kadlec s Beránkem. Dokážete se po takovém direktu do neděle oklepat?

Byli jsme zvyklí, že se vyhrává, a spoléhali jsme jeden na druhého. Takhle to nemůže fungovat. Když jdeš na led, musíš tam nechat všechno. Ne spoléhat na to, že to za tebe někdo odehraje. Je na nás, abychom se sebrali. Jinak se může stát, že prohrajeme i s Třincem a dostaneme se do krize. Začíná play-off a taky bychom se z toho nemuseli dostat. Je to čistě na nás.

Reklama

Související témata: