Hlavní obsah

První šestka? Může to klapnout, věří liberecký Vrbata

Liberec nevzdává boj o první šestku, která zaručuje přímou účast v play-off. Po drtivé výhře 7:1 na ledě Slavie na ni nyní Pešánova parta ztrácí pouhé tři body. Hrát tak neustále proti Slavii, alespoň Radim Vrbata by si rozhodně stěžovat nemohl. Ještě v dresu Mladé Boleslavi na jejím ledě slavil výhru 7:5, i v pátek zde v barvách Liberce úřadujícímu mistrovi jeho tým nasázel sedm branek. Vrbata si připsal tři kanadské body.

Článek

Můžete ty dva zápasy porovnat?

Teď to bylo trošku jednodušší a vyrovnanější. S Boleslaví jsme se tady tahali o každý gól.

Teď to vypadalo, že na co jste sáhli, spadlo do brány...

Myslím, že to tak bylo. Slavia se zápasem protrápila. Důležitý byl hlavně čtvrtý gól, kdy jsme na začátku druhé třetiny trošku utekli. Vedení 3:1 je přeci jenom pořád trošku nepříjemné. O tom jsme se přesvědčili minulé kolo s Plzní, kdy jsme to prohospodařili.

To nic nemění na tom, že zejména vám osobně se proti Slavii daří. Asi byste se nezlobil, kdybyste na úřadujícího mistra narazili i ve vyřazovacích bojích, že?

Teď řeknu, že si ji budu přát, a pak s ní vyletíme... Uvidíme, jak se tabulka vyvrbí. Myslím, že se bude rozhodovat až do posledního kola. Bude to boj. A vybírat si soupeře do play-off? To snad ani nikdo nechce.

Věříte, že se procpete do první šestky?

Musíme věřit pořád, ve hře je devět bodů. Když se všechno vyhraje, může to klapnout.

Los ale máte těžký. Ke všem zbylým třem utkáním zajíždíte ven.

Pro nás je to možná lepší. Doma je tým pod tlakem, všichni čekají, že vyhraje, bude tvořit a pěkně hrát. Na Slavii jsme hráli uvolněně, tak snad nám ty další tři venkovní zápasy sednou stejně.

Ideální sestava 49. kola hokejové O2 extraligy podle Sport.cz:
J. Sedláček (Zlín-5) - P. Smrek (Plzeň-1), J. Redlihs (Plzeň-1) - O. Kratěna (Sparta-3), R. Vrbata (Liberec-1), P. Kašpařík (Liberec-1).

Zdá se, že spolupráce s Václavem Nedorostem vám funguje dokonale. Na Slavii jste si oba připsali tři kanadské body.

Vždycky jsem říkal, že s Vencou si hokejově rozumíme. I dneska tam nějaké pěkné akce byly. Podobně nám to vycházelo už během výluky NHL. Jsme z toho takoví namlsaní, pořád to máme v hlavách. Bylo by hezké, kdyby to takhle šlo až do konce sezóny. Ale je to těžké říct, byl to jen jeden zápas.

Zejména šestá liberecká branka, kdy jste Nedorostovi předložil kotouč před prázdnou branku, byla oku lahodící. Děkoval vám potom hodně?

Hlavně že to trefil (směje se). Když se v zápase daří, všechno vypadá jednoduše.

Stouplo vaše sebevědomí po tak vydařené partii hodně?

To uvidíme v příštím zápase. Po té blamáži s Plzní, jsme jako tým něco udělat museli. Doufám, že jsme si teď trošku udobřili fanoušky. Ale musíme jít dál, ještě jsou tři kola do konce.

Už jste po odchodu z Mladé Boleslavi definitivně zapadl do týmu Tygrů?

Herně určitě. V kabině problém taky není, ty kluky jsem znal z dřívějška. V té reprezentační přestávky ale kluci zase něco natrénovali a my jsme tu s Nedem (Nedorostem) nebyli... Celkově je ta sezóna trošku taková bláznivá.

A pocit z hry vás samotného je jaký?

Teď mám pocit, že v kabině je nějaký vir. Kluci jsou nějací nemocní, tak se snažím jíst vitamíny, aby se mi to vyhnulo. I když je to těžké, něco trošku cítím. Ale dá se s tím hrát.

Reklama

Související témata: